Haberler

Erdek Hayvan Barınağına İnceleme

Barınakta sokak hayvanlarının "açlıktan fare yedikleri" şeklindeki iddialar üzerine Balıkesir Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Biçer, incelemelerde bulundu.

Balıkesir Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Belkıs Biçer ve yönetim kurulu üyeleri, Erdek Belediyesine ait hayvan barınağında bulunan sokak hayvanlarının "açlıktan fare yedikleri" şeklindeki iddialar üzerine barınakta incelemelerde bulundu.

Sonrasında gazetecilere açıklama yapan Biçer, hayvan barınağındaki görevlilerin hayvanlarla ciddi şekilde ilgilenmediklerinin tespit ettiklerini belirtti. Bir çok hayvanın bakımsızlıktan ve açlıktan halsiz düştüğünü dile getiren Biçer, şunları kaydetti:

"Hayvanlar aç, yanımızda getirdiğimiz yiyecekleri ilk etapta barınakta bulunan hayvanlara dağıttık. Güçsüz ve hasta hayvanların ayrı tutulması gerekirken, bunun böyle yapılmadığını tespit ettik. Burada korkunç bir manzara vardı. Çok sayıda hayvan uyuz ve hastalıklı. Barınakta  sorumlu 1 veteriner, 1 tekniker ve 3 işçi olması gerekirken tüm bu işlerin bir işçiye yaptırılmaya çalıştığını tespit ettik.  Bakım alanları pislikten geçilmiyor. Hayvanları Koruma Kanunu Erdek Hayvan Barınağında uygulanmamış." - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Erdek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title