Haberler

Erdek Çakıl Su Ürünleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Geçici Açıklaması

Erdek Çakıl Su Ürünleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Geçici, balıkçılıkta arz-talep dengesi oluşturularak, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması gerektiğini söyledi.

Erdek Çakıl Su Ürünleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Geçici, balıkçılıkta arz-talep dengesi oluşturularak, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması gerektiğini söyledi.

Geçici, yaptığı açıklamada, balıkçılık sektörünün gelişmesi için destek ve teşviklere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kaynakların akılcı kullanılabilmesi için "Su Ürünleri Eğitim Merkezleri" kurulmasını öneren Geçici, "Ar-Ge çalışmaları desteklenmelidir. Balıkçılıkta arz-talep dengesi oluşturularak, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması gereklidir. Sınırsız ve kuralsız avcılık kontrol altına alınmalı ve her geçen gün artan mali ve biyolojik yok oluş engellenmelidir. Avcılıkta gerekli denetimler mutlak suretle yapılmalı ve kota sistemi uygulanmalıdır" dedi.

Büyük bir potansiyele sahip olunmasına rağmen kültür balıkçılığında istenen seviyeye ulaşamadığını dile getiren Geçici, şunları kaydetti:

"Sektörün gelişimi için desteğe ihtiyaç var. Kaliteli yumurta ve yavru üretimi amacıyla uzmanlaşmış damızlık işletmelerinin kurulması ve mevcut işletmelerin geliştirilmesi teşvik edilmelidir. Üretim bölgelerinde yol, su, elektrik gibi altyapı çalışmaları eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Balık hastalıklarıyla ilgili laboratuar ve yetişmiş eleman eksikliği giderilmelidir. Balıkçılıkla ilgili olarak yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlamak için üretici örgütleri güçlendirilmeli ve desteklenmelidir."

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title