Haberler

Erdek Belediye Başkanı Sarı: Erdek Turizm Markasını Tüketti

Güncelleme:

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, "Erdek, 30 yıl önce yarattığı turizm markasını tüketti. Yerli turizme kilitlenip, 'Okullar kapandı, okullar açıldı'ya sıkışıp kaldı" dedi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediyesi tarafından düzenlenen "Turizm Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, ilçedeki turizm sektörünün sorunlarının çözümünü yalnızca belediyeden beklemenin hem haksızlık hem de hayalperestlik olduğunu söyledi.

Tarih boyunca büyük uygarlıklara kucak açan ilçede turizm faaliyetlerinin önemine dikkati çeken Sarı, "Tesislerin yenilenmediği, hizmet sektörüne hiç önem verilmediği, turizm için Allah vergisi deniz ve güneşin dışında hiçbir çaba harcanmadığı Erdek turizminin her geçen gün gerilemesine ve gelir düzeyleri düşük kişilerden başka gelen olmamasına şaşmamak gerekir. Erdek turizminde yer alan herkes artık aklını başına toplamalıdır" diye konuştu.

Sarı, Erdek'te, son yıllarda 5 bin yataklı kamu kamplarının kapandığını, yatak sayısının 12 binden, 4-5 bine düştüğünü belirterek şunları kaydetti:

"Yalnız yatak satarak turizm yapacağını düşünen Erdekli işletmeciler, tesislerine yıllardır yatırım yapmıyorlar ve asıl gerekli olan hizmete önem vermiyorlar. Yaz kış uyuklayan turizm sektörümüz, müthiş bir duyarsızlık ve umursamazlık içinde. Kapıdağ gibi dünyanın en zengin florasından bile yararlanamıyoruz. Erdek Körfezi, Akdeniz'in yaşam platosu durumunda, ancak gören yok. Ülkemizin birçok kimyasal tesisi, Bandırma-Erdek-Gönen arasına taşınarak, bölgemiz, kimyasal tesislerin merkezi durumuna geliyor. Bugün, bir konser düzenlesek binlerce kişi katılır ama kimyasal tesislerin, Erdek Körfezi'ne getirilmesine tepki olarak bir miting düzenlesek, kimsenin umurunda olmaz. Artık aynaya bakmak zorundayız. Erdek turizmi marka olma niteliğini yitirdi. İşte bu nedenledir ki, turizmde gelir düzeyi düşük, hafta sonlarını plajlarda uyuyarak geçirerek, Erdek'e külfetten başka bir şey getirmeyenlerin mekanı oldu."

"TURİZM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ NEREDE?"

Bu duyarsızlığın en tipik örneğinin bu toplantı olduğunu ifade eden Sarı şöyle devam etti:

"Bu toplantıda salonun dolup taşması gerekmez miydi? Hani, turizm sektörü temsilcileri nerede? Erdek, 30 yıl önce yarattığı turizm markasını tüketti. Yerli turizme kilitlenip, 'Okullar kapandı, okullar açıldı'ya sıkışıp kaldı. Şimdi size soruyorum; Erdek'e gelen bir turistin, ikinci kez gelmek istemesi için bir neden var mı? İlçemizde ne Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli bir tesis var ne de bir lokanta. Balıkesir ili, hem kırmızı et hem de beyaz etin merkezi. Erdek'te, kırmızı et veya beyaz et üzerine marka olmuş bir lokanta var mı?"

Sarı, Erdek Körfezi'nden sürekli deniz numuneleri alınarak incelendiğini de değinerek, "Tüm olumsuzluklara karşın Erdek denizi Kanava dahil, temiz. 'Mavi Bayrak' alamayacak tek noktası yok. Bu da çok sevindirici" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Sarı Muammer Sarı Erdek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title