Haberler

Erdal Tosun, Babası ve Kardeşiyle Aynı Mezara Gömüldü

Erdal Tosun'un cenazesi 3 katlı aile kabristanında babası Necdet ve kardeşi Gürdal Tosun'un üzerine aynı mezara gömüldü.

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

Trafik kazasında yaşamını yitiren ünlü Tiyatro Sanatçısı Erdal Tosun, babası Necdet ve kardeşi Gürdal Tosun ile aynı mezara defnedildi. Erdal Tosun için Levent Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaza namazı kılındı. Helallik alınmasının ardından Tosun'un cenazesi toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. Aile kabristanı üç katlıydı. Birinci katında babası Necdet Tosun yatıyordu. İkinci katına da kendisi gibi genç yaşta vefat eden kardeşi Gürdal Tosun 16 yıl önce defnedilmişti. Bugün de Erdal Tosun mezarın en üst katına babası Necdet Tosun ve kardeşi Gürdal Tosun üzerine gömüldü.

ÜNLÜ İSİMLER CAMİYE DE GELDİ

Gürdal Tosun'un cenazesi BKM'de yapılan törende olduğu gibi kalabalıktı. Çok sayıda ünlü isim cenaze için camideydi. Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ gibi isimler cenaze törenine de katıldı.

AHMET NUR ÇEBİ: HERŞEY ÜST ÜSTE GELİYOR

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi de törendeydi. Tosun ailesiyle yakın dost olduklarını söyleyen Çebi, çok sevdiğini söylediği Erdal Tosun'u yolcu etmek için oradaydı. Erdal Tosun'la yazları Karabük'e geldiğinde arkadaşlık yapmaya başladıklarını, İstanbul'da da arkadaşlıklarının sürdüğünü söyleyen Cebi, "Çok sevdiğimiz bir insandı. Özellikle annesi bizim için çok kıymetli bir insan. Herşey üst üste geliyor. Hayat bu herhalde katlanmak zorundayız, kader" dedi. Çebi Erdal Tosun'un Futbolla pek alakası olmadığını, sanatçı kişiliğinin ön planda olduğunu da sözlerine ekledi. Konservatuar yıllarından beri Erdal Tosun ile arkadaş olduklarını söyleyen oyuncu Oktay Kaynarca da,"Kardeşi de erken yaşta vefat etmişti. O zaman da iççimiz çok yanmıştı" dedi.

YAKIN ARKADAŞI ÖZDURAL ANLATTI

Erdal Tosun'un en yakın arkadaşlarından ünlü seslendirme ve Tiyatro sanatçısı Savaş Özdural da son görevini yerine getirmek için camideydi. Erdal ve Gürdal kardeşlerle ile uzun yıllarının beraber geçtiğini söyleyern Özdural, "Bazı gidenlerin arkasından giderken söylenecek bir kelime bulunamıyor. Ecel diyoruz. Saniyelerle aramızdan ayrıldı. Bir saniye önce veya sonra olsa bunlar başımıza gelmeyecekti ama tadacakmışız. Ailesi tabi çok acı çekiyor. Sevim teyze iki oğlunu kaybetti. Ona büyük sabır diliyoruz. Kalbimizde, sinemalarda ve televizyonda yaşacak" dedi.

MARLON BRANDO'YA SES VERMİŞTİ

Erdal Tosun'un sahneye koydukları bütün oyunları Tiyatroya gelerek izlediğini söyleyen Özdural Erdal Tosun'un az bilinen bir özelliğinden de söz etti. Özdural,"Dublaja geliyordu. Özel roller konuşurdu. Damdaki kemancı kaydı var elimizde. Antony Guin'i konuşmuş, Marlon Brando'yu konuşmuş çok iyi bir seslendirmeciydi. Çok iyi bir oyuncuydu. Çok da iyi bir insandı. Çok bilgili, birikimli, deneyimli bir insandı" diye konuştu.

CHP'DEN GENİŞ KATILIM

Erdal tosun'un cenazesine CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderirken, CHP Genelbaşkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da cenaze namazına katıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Cenazeden detay

Kaynarca, Çebi Özdüral ile röportajlar

Cem Yılmaz, Demet Akbağ ve Yılmaz Erdroğan'dan detay

Çelenklerden detay

Cenaze namazının kılınması

Helallik alınması

Cenazenin omuzlanması, götürülmesi

Cenazenin toprağa verilmesinden detay

Necdet Tosun, Gürdal Tosun'un mezarlarının üzerine Erdal Tosunun defnedilmesinden detay görüntü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Nur Çebi Demet Akbağ Cem Yılmaz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title