Haberler

Erdal Öz Edebiyat Ödülünün Bu Yılki Sahibi Ünlü Şair Küçük İskender

Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu.

Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu. Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz ve Ödül Yazmanı Faruk Duman'ın konuştuğu basın toplantısında, 2014 Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün Küçük İskender'e verildiği açıklandı.

Enis Batur, Feride Çiçekoğlu, Turgay Fişekçi, Kaya Genç, Handan İnci, Asuman Kafaoğlu Büke ve Can Yayınları adına Sırma Köksal'dan oluşan Seçici Kurul, bu yıl yedincisi düzenlenen ödülün, Türk şiirine getirdiği özgün soluk ve şiir dilini geliştirmesinin yanında 30 yıl boyunca duruşundaki tutarlılık nedeniyle, Küçük İskender'e layık gördüğünü açıkladı.

Ödülün 2 Nisan 2014 Çarşamba günü Pera Palas'ta düzenlenecek törenle Küçük İskender'e verileceği duyuruldu.2008 yılından bugüne verilen ödül, Handan Börüteçene'nin gerçekleştirdiği bir ödül heykelciği ve 15 bin TL'den oluşuyor. Erdal Öz Edebiyat Ödülü bugüne dek, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan ve Cemil Kavukçu'ya verilmişti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Küçük İskender Can Yayınları Faruk Duman Erdal Öz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title