Haberler

Erdal Coşkun Yağcı kimdir ? Yağcı kongrede hayatını kaybetti

Güncelleme:

Beşiktaş'ın 2014 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısında üyelerden Ahmet Gelberi'nin konuşması sırasında gerginlik yaşandı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, raporların görüşülmesi sırasında söz alan Gelberi, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'na yönelttiği eleştirilerin bir bölümünde başkan Fikret Orman'ın, siyah-beyazlı futbol takımının yenildiği bir maç sonrası magazin basınına yansıyan fotoğraflarını eleştirdi.

MAGAZİN HABERLERİ ORTAMI GERDİ

Konuşmasının ilk bölümünde yaptığı eleştiriler sonrası genel kurul üyelerinin alkışını alan Gelberi'nin "Kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmiyor ama başkanın bizler ağlarken magazin programlarına konu olmasını kabul etmiyoruz" şeklindeki ifadeleri sonrası salonda büyük gerginlik yaşandı.

ÜYELERİN BİR KISMI GELBERİ'NİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Konuşması yuhalamalar ve tepkilerle bölünen Gelberi'nin kürsüden inmesini isteyen bazı üyeler de kürsüye yöneldi. Üyelerin bir bölümü kürsüdeki Gelberi'nin üzerine yürüdü. Bu kişileri kongre divan başkanı Uluç Gürkan ile yardımcıları sakinleştirmeye çalıştı.

Bu sırada yönetim kurulu masasında oturan ve sinirlerine hakim olamayan basın sözcüsü Metin Albayrak ile futbol A takımından sorumlu yönetici Mete Vardar da ikinci başkan Ahmet Nur Çebi tarafından güçlükle sakinleştirildi.

GELBERİ GERİ ADIM ATMADI

Kürsüye çıkan üyelerin yerlerine dönmesinin ardından konuşmasının son bölümünü tamamlayan Gelberi, tepkilere rağmen geri adım atmadı ve aynı yönde eleştirilerde bulundu. Ahmet Gelberi, konuşmasını bitirdikten sonra kürsüden ayrıldı. Bu sırada bazı üyeler Gelberi'ye tepkilerini sürdürürken, bazı katılımcılar ise destek verdi.

BJK TV YAYINI KESTİ

BJK TV yaşananların ardından yayını keserken, Beşiktaş marşları çalan videolar yayınlamaya başladı. Gelen tepkiler üzerine kanal yeniden kongreden canlı yayın yapmaya başladı.

KONGRE ÜYESİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan kongre devam ederken bir üyenin kalp krizi geçirdiği ve yakınlarının hastanın yanına gitmesi gerektiği anonsu yapıldı. Kalp krizi geçiren üyenin adının Erdal Coşkun Yağdan olduğu açıklandı. Hastaneye kaldırılan Yağdan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BEŞİKTAŞ'IN BORCU AÇIKLANDI

Denetim Kurulu raporlarını Denetim Kurulu Üyesi Oğuz Kemal Bulut, Kongre Üyeleriyle paylaştı ve Beşiktaş'ın 31 Aralık 2014 tarihinde birleştirilmiş borç yükümlülüğünün 881.558.994 TL olduğunu açıkladı.

2014 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün mali ve idari yönleri hakkında bilgi verdi.

Çebi, "Borçlar bizim devraldığımızda, 430 milyon mu, 583 milyon mu tartışmaları yaşandı. 583 milyon hatta Almeida'nın da ödemelerini koyarsanız 590 milyon TL borç olduğu tarafımıza kesinleşmişti. 430 milyon TL'nin içerisinde kullanılmış avanslar ve davalardan kaynaklanan meblağlar eklenmemişti. Bunların eklenmesiyle 583 milyon TL borcu devraldığımız Denetleme Kurulu'nun tespiti olarak kabul edilmiştir" açıklamasını yaptı.

"BORÇLARI ÖDENEBİLİR HALE GETİRDİK"

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, 583 milyon TL'yi geldiklerinde kucaklarında bulduklarını hatırlatarak, "Bunun 323 milyon TL'si kredilendirilmiş borçlardır. Diğerleri ise kur farkı. Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur. Bu borç hepimizin borcudur. 3 yılda katlanılan faiz yükü 112 milyon TL, kur farkı 70 milyon TL. Toplam 182 milyon TL daha, 583 milyon TL de üzerine ekleyin. Almeida'nın ödemeleriyle 770 milyon TL. Biz geldiğimizde 583 milyon TL'yi kapatabilecek miydik? Bu borcu ödenebilir hale getirdik. Önce sürdürülebilir hale getirip ödenebilir hale getirmek için proje ürettik. Bunları ödemenin yolları sportif başarı, sporculardan gelir ve stat. Biz yatırım yapmak zorundayız. Bunu borçla yapmak zorundayız. Ama borcunuzu ödeyebileceğiniz yatırım yapacaksınız. Hem bizim borcu hem de geçmişten gelen borcu ödemek için bu yatırımları yapıyoruz. Borçlanacağız ama doğru borçlanacağız" ifadelerini kullandı.

Çebi, açıklamalarının son bölümünde ise, "Şimdiki 867 milyon TL borca gelirsek bunun 97 milyonu bizim faaliyet döneminden gelen borçtur. Verdiğimiz kararlara güvenin. Biz doğru yaptık. Biz 97 milyon borç yaparak stat yapıyoruz. Belki 100 milyon daha borçlanacağız. Ama bütün borçları kapatmanın tek formülüdür. Stat bittiğinde mali yapıyı da bizden sonrakilere çok sağlıklı bırakacağız. Ne yaptıysak Beşiktaş için yaptık" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Ahmet Nur Çebi Erdal Coşkun İstanbul Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title