Haberler

Erciyes Üniversitesi'nde Fahri Doktora Töreni

Erciyes Üniversitesi tarafından “Fahri Doktora Belgesi” ile onurlandırılan Amerika Birleşik Devletleri Clemson Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Peter H. Adler adına “Cübbe Giyme ve Fahri Doktora Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora Belgesi" ile onurlandırılan Amerika Birleşik Devletleri Clemson Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Peter H. Adler adına "Cübbe Giyme ve Fahri Doktora Belgesi Takdim Töreni" düzenlendi.

ABD Clemson Üniversitesi, Entomoloji Toprak ve Bitki Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peter H. Adler, Orta Kızılırmak Havzasında karasineklere karşı yürütülen çalışmalarıyla dikkatleri çekmişti.

Erciyes Üniversitesi Senatosu'nda yapılan görüşmeler sonucunda, Prof. Dr. Peter H. Adler'in indeksli dergilerdeki yayınlanmış çok sayıdaki makaleleri, yazdığı kitap ve kitap bölümleri, yer aldığı ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılardaki görevleri, alanıyla ilgili çalışmalara öncülük etmesi, farklı ülkelerde deneyimlerini paylaşması, birçok saygın dergide hakemlik ve editörlük yapması, uluslararası kollaborasyonları, yayınlarında sürekliliğin bulunması ve alanındaki bilimsel faaliyetleri izlemesinin takdire değer olması, Erciyes Üniversitesi'ne ve Kayseri yöresine katkıları nedeniyle 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 14. maddesi (b) fıkrasının 5. bendi gereğince, "FAHRİ DOKTORA" unvanının tevcihine oy birliğiyle karar verildi.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah İnci, Prof. Dr. Peter Adler'in bilimsel çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İnci; "Prof. Dr. Peter Adler çok sayıda projelerle dünyanın değişik yörelerinden insanları, kurduğu laboratuvarına davet etmiş ve burada onların yetişmesine imkan sağlamıştır. Ayrıca hocamız dünyanın değişik ülkelerinde saha çalışmalarında bulunmuş ve o bölgelerdeki insanların yetişmesine de katkı sağlamıştır." dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın da hazır bulunduğu törene Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, üniversite yönetimi ve akademisyenler katıldı. Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur yaptığı açıklamada Prof. Dr. Peter H. Adler hakkında düşüncelerini belirtti. Keleştemur; "Bugün Erciyes Üniversitesi'nin önemli günlerinden birisi. Prof. Dr. Peter H. Adler'e 'Fahri Doktora Töreni' düzenledik birkaç yıldır üniversitemizi ziyaret eden Peter Adler, çevrenin korunması konusunda son derece hassas olan bir bilim insanı. Özellikle uçucularla bulaşan hastalıklar konusunda dünya çapında bilinen çok önemli bir bilim insanı. Kızılırmak bölgesindeki bilimsel çalışmalara da katılan Adler; Erciyes üniversitesi Veterinerlik Fakültesi hocalarının yürüttüğü TÜBİTAK projesinde de yer aldı. Zaman zaman üniversitemizi ziyaret edip konferanslar vermekte ve buradaki ekiple birlikte araştırmalar yapmaktadır. Prof. Dr. Peter H. Adler bizim davetimizi kırmadı, bizde böyle bir tören düzenledik. Tabi üniversitemize katkıları bundan sonra daha fazla olacak. Ayrıca bu 'Fahri Doktora Törenleri'nin dünyada Erciyes Üniversitesi'nin tanınması bakımından çok büyük önemi var. Bu bakımdan davetimizi kabul edip törene katıldığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz için çok büyük bir adım attık. Bu şekilde dünyanın farklı yerlerinde ki önemli insanlarla bilimsel işbirliğini geliştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Tören, açılış konuşmaları, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur tarafından Prof. Dr. Peter H. Adler'e Cübbe ve Fahri Doktora Belgesi'nin takdiminin ardından son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Kızılırmak Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title