Haberler

Erciyes'te Tipi Yolları Kapattı

TÜRKİYE'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te tipi yolları kapattı.

TÜRKİYE'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te tipi yolları kapattı. Dağdaki kayak merkezlerinin bulunduğu bölgeye 6 kilometre kala yolu kesen trafik polisleri, araçların geçişine izin vermedi. Tipi nedeniyle kayak merkezindeki mekanik tesislerin ve teleferiklerin de çalışmadığı bildirildi.

Kayseri kent merkezinde yağışsız ve parçalı bulutlu hava yaşanırken, Erciyes Dağı yolunda günün erken saatlerinden bu yana tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Trafik ekipleri, Hisarcık ve Hacılar ilçeleri üzerinden Erciyes'e ulaşımı sağlayan yolların birleştiği kavşakta önlem aldı ve araçların kayak merkezlerinin bulunduğu bölgeye geçişlerine izin vermedi. Erciyes'e çıkılan bir diğer yol olan Develi ilçesi yolu da ilçe çıkışından itibaren ulaşıma kapatıldı. Trafik yetkilileri, aşırı tipi nedeniyle yer yer yolda buzlanmalar görüldüğünü bu nedenle sürücülerin olumsuzluk yaşamamaları nedeniyle, kayak merkezinin bulunduğu bölgeye 6 kilometre kala yolu kestiklerini bildirdi. Yetkililer, "Bu noktadan itibaren zirveye doğru tipi etkili oluyor. Tipi nedeniyle de yolda yer yer buzlanmalar meydana geliyor. Sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamamaları için bu noktadan ileriye araç bırakmıyoruz. Karayolları ekipleri yolda çalışma yapıyorlar. Şartlar normale dönünce, ulaşımı tekrar açacağız" dedi.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı da kayak merkezinde bulunan pistlerin açık olduğunu ve kayak yapmaya elverişli olduğunu, ancak merkeze ulaşımda, yoldaki buzlanma nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşandığını bildirdi. Cıngı, "Şu an için bölgede tipi etkili olduğundan mekanik tesisler ve teleferikler çalışmıyor. Pazar günü kayak merkezimizde yapılacak olan Uluslararası yarışma için 6 ülkeden sporcularımız da buraya geldiler. Pazar günü Erciyes'te kar yağışı bekliyoruz. Yağış durumuna göre bu yarış ertelenebilir. Ayrıca Pazar günü Sarıkamış şehitlerini anma programımız var. Bu programın ertelenmesi ise şimdilik düşünülmüyor. Belki katılım biraz az olacak ama bu yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, bugün Kayseri'de yağış beklenmiyor ve en yüksek hava sıcaklığı 8, en düşük 2 derece olarak tahmin ediliyor. Yarın ise yağmur beklenen Kayseri'de hava sıcaklığı 7 ile 1 derece, Pazar günü de karla karışık yağmur yağacağı, hava sıcaklığının da 4 ile eksi 1 derece olacağı bildirildi. Pazartesi günü ise Kayseri genelinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Hacılar Kayseri Erciyes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
title