Haberler

Erciyes'te Kar Sevinci

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı'nda havaların soğuması ve kar yağışıyla birlikte yeni sezon heyecanı başladı.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı'nda havaların soğuması ve kar yağışıyla birlikte yeni sezon heyecanı başladı.

Yapay kar makineleri sayesinde pistleri kayakseverlerin hizmetine bir an önce açmak için hummalı bir çalışmanın devam ettiği kayak merkezinde, hava şartlarının imkan verdiği zamanlarda 154 yapay kar makinesi çalışıyor.

Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aylardır bugünleri beklediklerini ve havaların soğumasıyla birlikte yeni sezon heyecanını bütün ekiple birlikte yaşamaya başladıklarını söyledi.

Yaklaşık iki hafta önce bir miktar kar yağdığını ancak hava sıcaklıklarının artmasıyla eridiğini belirten Cıngı, "Ama bundan sonra yağan karlar kolay kolay erimez. Hava sıcaklıkları da sıfırın altına 4'ün üzerine çıkmadığı sürece pistlerimizde sıkıntı olmaz. Özellikle gece yarısından sonra sabah güneş doğana kadar hava sıcaklığı kar üretebilecek değerlerde oluyor." diye konuştu.

Erciyes Dağı'nın, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin "Erciyes Dağı Master Planı" ile modern mekanik tesislere kavuştuğunu vurgulayan Cıngı, şunları kaydetti:

"Erciyes Dağı Master Planı projesiyle Türkiye'nin en gelişmiş suni karlama sistemini kurduk. 154 yapar kar makinemizle 1 milyon 700 bin metrekarede karlama yapabiliyoruz. Bu sayede pistlerimizi bir ay önceden kayakseverlerin hizmetine açabiliyoruz. Bu teknolojiye çok şey borçluyuz. Suni karlamayla açtığımız pistlerde su oranı yüksek olduğu için daha fazla don oluyor ve pistler daha sağlam oluyor. Bu da sezonun daha uzun sürmesini sağlıyor. Hava sıcaklığı istediğimiz seviyeye geldi. Kar yağışı yoğun olmasa bile en geç aralık ayının başında Tekir, Hacılar ve Hisarcık ana pistlerinde sezonu açacağız."

Kayak için Erciyes'i tercih eden misafirlerin konaklama konusunda çok şanslı olduklarının altını çizen Cıngı, sözlerine şöyle devam etti:

"Master planı kapsamında otellerimiz yavaş yavaş hizmete giriyor. Bu yılda dünya markası bir firmanın burada oteli hizmete girdi. Bu otelle birlikte binin üzerinde yatak kapasitesine ulaştık. 10 yıl içerisinde 6 bin yatak kapasitesine ulaşmış olacağız. Bu sayı kayak merkezinde ulaşılabilecek ciddi bir rakam. Bizim konaklama açısından bir avantajımızda, kayak merkezimizin şehre yakın ve kolay ulaşılabilecek bir yerde olmasıdır. Otoban kalitesinde 24 saat açık yollarımız var. Birçok misafirimiz şehir merkezinde konaklıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Erciyes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title