Haberler

Erciyes'e Mart Ayında Kar Sürprizi

Yoğun kar yağışı, Erciyes’te sezonu Nisan ortasına kadar uzattı.

Yoğun kar yağışı, Erciyes'te sezonu Nisan ortasına kadar uzattı. Dün gece başlayan kar yağışı, Erciyes dağında, pistteki ezilmiş kar kalınlığını 60 santim üzerine çıkardı.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Mart ayındaki kar yağışının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi ve kayak sezonunun Nisan ayı ortalarına kadar uzadığını söyledi.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erciyes'te her zaman kar yağışını severiz, bekleriz, ümit ederiz, dua ederiz. Özellikle Mart aylarında tam güneşin yoğunlaştığı, pistlerimizin erimeye başladığı dönemde kar yağışı bizim için önemli bir pansuman oluyor. Bildiğiniz gibi geçen sene birazcık havanın ısınmasıyla birlikte bazı açılmalar olmuştu. Ama bu yıl hiçbir pisti kapatmadık. İnsanlar kayarken bembeyaz, sağlıklı, güzel bir zemin olsun istiyor. Dolayısıyla dünkü kar yağışı pistlerimizin açık alanları için güzel bir onarım sağladı ve şu an pistlerimiz ocak, şubat ayındaki gibi bir duruma geldi. Tabi ki, bütün yağışlar bizim sezonumuzun uzamasında etkili oluyor. Geçen yıl sezonu Mart ve Nisan kar yağışları yoğun olduğu için Mayıs'a kadar uzatabilmiştik. Bu da Erciyes tarihi için bir rekordu. Bu yıl da Nisan ayının ilk haftasını geçmeyi ümit ediyoruz ki, son yağışlar bizim umduğumuz gibi gideceğini gösteriyor."

Ezilmiş kar kalınlığının son yağışla birlikte 60 santim üzerine çıktığını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, şunarı söyledi: "Bu konuda bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum. Dağlarda kar kalınlığı diye bir ölçü yoktur. Çünkü bütün dağlarda bazı yerlerde hiç kar yoktur, bazı yerlerde neredeyse iki metreye varan kar kalınlığı söz konusudur. Dolayısıyla asıl olan kayak pistleri için ezilmiş kar kalınlığı. Erciyes'te şu an Hacılar'da, Tekir'de, Develi Kapı'da yer yer 60-70 santimi bulan pistlerimiz var. Her ne kadar bahar gelmiş ve Mart ayı tüm hakimiyeti kurmuş olsa da dağ üzerinde, biz kar kalınlığımızı korumaya devam ediyoruz. Kayakçıların da kayak yaparken duyduğu o keyfini daha da artıracak güzel pistlere sahibiz. Kayak sezonu Erciyes'te hala devam ediyor." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erciyes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title