Haberler

Erciyes AŞ'den Ilgaz'a Destek

Türkiye'deki ilk ve tek Pist Güvenlik ve Arama Kurtarma Ekibini bünyesinden bulunduran Kayseri Erciyes AŞ, diğer kayak merkezlerine eğitimler veriyor.

Türkiye'deki ilk ve tek Pist Güvenlik ve Arama Kurtarma Ekibini bünyesinden bulunduran Kayseri Erciyes AŞ, diğer kayak merkezlerine eğitimler veriyor.

Erciyes AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen sezon Sivas'ta hizmet vermeye başlayan Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'ne 5 ay boyunca danışmanlık hizmeti veren Kayseri Erciyes AŞ Pist Güvenlik ve Arama Kurtarma Ekibi, bu kez de Türkiye Kayak Federasyonuna bağlı Ilgaz Kayak Merkezi ekibine eğitim verdi.

Erciyes AŞ'nin 5 kişiden oluşan ekibi, Ilgaz Kayak Merkezi personeline, mekanik tesislerde oluşabilecek herhangi bir arıza neticesinde teleferikte mahsur kalanları güvenli bir şekilde indirerek kurtarma konusunda eğitim verdi.

Üç gün süren eğitimin ardından kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta senaryo gereği, teknik arıza nedeniyle telesiyejlerde mahsur kalan vatandaşlar, halatlar vasıtasıyla güvenli şekilde yere indirildi.

Tatbikat sonrasında düzenlenen törenle katılımcılara sertifikaları verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Erciyes Kayseri Türkiye Ilgaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title