Haberler

Ercişlilerden Organ Bağışı

Güncelleme:

Van'ın Erciş ilçesinde, son bir haftada Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar ile 110 kişi organ bağışında bulundu.

Van'ın Erciş ilçesinde organ bağışına yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, son bir haftada Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar ile 110 kişi organlarını bağışladı.

Organ ve doku bağışına dikkati çekmek amacıyla sağlık müdürlüğü tarafından düzenlenen Organ ve Doku Bağışı bilgilendirme toplantıları semeresini vermeye başladı.

Yaşar, kaymakamlık salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, organ ve doku bağışının önemine dikkati çekti.

"Son bir haftada 110 kişinin organlarını bağışlaması insani olarak kalkınmışlığın göstergesidir" diyen Yaşar, her bireyin sağlık sorunları yaşayabileceğini ve ölümle karşılaşabileceğini dile getirdi.

Yaşar, insanoğlunun başına gelecek şeylerden hiçbir zaman emin olmadığını bildirerek, başka insanların başına gelen olaylardan ders çıkarmak gerektiğini söyledi.

Organ bağışı noktasında Türkiye'nin ciddi bir aşama katettiğine değinen Yaşar, dünyanın dört bir tarafındaki hastaların organ nakli için Türkiye'ye geldiğini bildirdi.

Yaşar, daha müreffeh ve sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum için organ bağışının önemli olduğunu vurgulayarak, "Öldükten sonra organlarımızı, bizden sonra hayatta kalacak insanların, kaliteli bir yaşam sürmesi, mutlu ve topluma daha yararlı bireyler olması için bağışta bulunmalıyız. Bu konunun önemini elimden geldiğince ulaşabildiğim insanlara anlatacağım. Gönül elçisi olarak hep beraber sizlere de inşallah bu konuda mesafe aldıracağız" diye konuştu.

Doktor Mehmet İçöz ise 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ ve Doku Haftasını değerlendirmek amacıyla toplantı düzenlediklerine değinerek, ilçe merkezinde kurdukları çeşitli stantlarda organ bağışı konusunda çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Organ bağışında bulunan kişilere teşekkür eden İçöz, bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şirin Yaşar Türkiye Erciş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title