Haberler

Erciş'teki Kadın Cinayeti

Van Kadın Derneği üyeleri, Erciş'te 9 Aralık 2014'te Büşra Çiftçi'nin boğazı kesilerek öldürülmesini protesto etti, soruşturmanın en kısa zamanda tamamlanmasını istedi.

Marketten ekmek alıp evine döndüğü sırada uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Çiftçi'nin ailesi, yakınları ve Van Kadın Derneği üyeleri hükümet konağı yanındaki parkta toplandı.

"Kadın katliamına hayır", "Kadınlar insandır, biz de insanoğlu", "Başka Büşralar, Özgecanlar öldürülmesin" dövizleri açarak slogan atan gruptakiler adına açıklama yapan Kübra Çiftçi, son dönemlerde yaşanan kadın cinayetlerinin ardından gündeme gelen idam ve hadım tartışmalarını kabul etmelerinin mümkün olmadığını, kişinin yaşam hakkını elinden alacak düzenlemeyi istemediklerini söyledi.

Suça karşı indirimi değil, en ağır cezayı talep ettiklerini ifade eden Çiftçi, "Kadın Bakanlığı kurulmasını ve tüm bakanlıkların kadın ve erkek arasındaki eşitsizliği giderici politikalar üretmesini talep ediyoruz. Şiddete maruz kalan, şiddetten uzaklaşmaya çalışan kadınların sığınak dışındaki psikolojik, sosyal ve hukuki destekleri de alabilecekleri, deneyimlerini paylaşarak karşılıklı güçlenebilecekleri, ulaşılabilir, kadın danışma ve dayanışma merkezlerinin olmasını talep ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından söz alan Büşra Çiftçi'nin babası Dilaver Çiftçi ise son zamanlarda genç kızlara ve kadınlara yönelik zulmün bütün insanları tehdit eden boyutlara ulaştığını belirtti.

İnançlarında dara düşenin yardımına koşmanın, helali olmayana yan gözle bile bakmamanın emredildiğini aktaran Çiftçi, "3 aya yakın bir zamandır kızımın kriminal sonuçları gelmedi. Katliam sonrası Erciş Emniyet Müdürlüğü cinayetle alakalı bir şahsı yakaladı. Bu anlamda Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür ederim. Kriminal sonuçlarının bir an önce gelmesini istiyoruz" dedi.

Vatandaşların da destek verdiği protesto, oturma eyleminin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title