Haberler

Erciş'te Umre Ödüllü 'Siyer-İ Nebi ve Adab-I Mueşeret' Yarışması

Van'ın Erciş Kaymakamlığı organizesinde İlçe Müftülüğü ile Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan Liseler arası Umre Ödüllü 'Siyer-i Nebi' ve Adab-ı Muaşeret' Bilgi Yarışması sona erdi.

'O'nu (s.a.v) Okuyorum, O'nu (s.a.v) Ziyarete Gidiyorum' programı kapsamında Tekevler Mahallesi Mavi Boncuk Düğün Salonu'nda düzenlenen ve 13 lisenin katıldığı yarışmaya Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Müftüsü Ziya Albayrak, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bünyamin Kara, okul müdürleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bünyamin Kara ile İlçe Müftüsü Ziya Albayrak birer selamla konuşması yaptılar. İlçe Kaymakamı Barboros Baran ise, peygamberlerin en sonuncusu ve alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed (s.a.v) hayatından örnekler vererek, "Bizler Hazreti Muhammed (s.a.v) ne kadar tanıyorsak, hem dinimizi o kadar biliyoruzdur hem de yaratıcımızı Allah'ı (c.c) o kadar tanıyoruzdur. Bu vesile ile İlçe Müftülüğümüzün önderliğinde sivil toplum örgütlerimizin katkılarıyla efendimizi çocuklarımızın daha iyi tanımaları için daha neler yapabiliriz şeklinde zaman zaman istişarelerimiz oluyordu. 'O'nu okuyorum O'nu ziyarete gidiyorum' adında bir proje ortaya çıktı. Bu projemize yaklaşık bin 500 öğrencimiz katıldı. Bu öğrencilerimiz arasından seçilerek buraya gelen kardeşlerimizi tebrik ediyor ve yarışmada başarılar diliyorum. Nu mutlu O'nu yaşayana ve O'nun hayatını örnek alana dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. İlçe Müftü Vekili Fuat Baran'ın sunduğu ve 13 lisenin kıyasıya yarıştığı final yarışmasında yarışmacı öğrencilere 20 soru soruldu. Hayli çekişmeli geçen yarışmayı Erciş Fen Lisesi 190 puanla birinci olurken, Selvihan Kız İmam Hatip Lisesi 180 puanla ikinci, Erciş Öğretmen Lisesi ile Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi de 170 puanla üçüncü oldular. Umre ödüllü 'Siyer-i Nebi' ve Adab-ı Muaşeret' adlı bilgi yarışması finalinde birinci olan 3 öğrenci ile bir öğretmen umre ile ödüllendirilirken, ikinci ve üçüncülere tablet bilgisayar, dereceye girmeyen diğer yarışmacı öğrencilere de Kur'an-ı Kerim ile çeşitli hediyeler veridi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title