Haberler

Erciş'te Şeker Pancarı Alım Kampanyası Başladı

Güncelleme:

Erciş Şeker Fabrikasında pancar alım kampanyası kurban kesilerek başladı.

Erciş Şeker Fabrikası'nda pancar alım kampanyası kurban kesilerek başladı.

Pancar alım töreninde konuşan Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, şeker pancarı ekiminin keyifli bir iş olduğunu belirterek, pancar üretiminin çok reaktif bir süreç olduğunu söyledi.

Pancar ekiminin ülkenin ekonomisine büyük katkı sunduğunu ifade eden Yaşar, "Hakikaten karlı bir iş. Çiftçi ve çalışanların sorunlarının da kısa sürede çözülmesini diliyorum. Ayrıca pancar taşıma işini devletimizin koyduğu kurallara göre yapmalarını istiyorum. Pancar alım kampanyasının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Nalbantoğlu, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki şeker fabrikaları içinde sadece Erciş'in 60 gün alım kampanyası yürüteceğini belirtti.

Kurban Bayramı arifesine denk gelen 27. alım kampanyasının hayırlara vesile olmasını dileyen Nalbantoğlu, şöyle konuştu:

"Gelecek yıllarda pancar fiyatındaki iyileştirmeler, sulama birliklerinin faaliyetleri ile Erciş'teki Mor Gedik Barajı'nın devreye girmesyle sulama sahalarımızın da tam kapasiteye ulaşacağına inanıyorum. Bu yılki kampanyamızı da başlattık. İlçemize ve çalışanlarımıza hayırlı olsun. Özellikle Van Gölü havzasındaki en büyük sanayi kuruluşu olmasından dolayı, bölge halkının hem sosyal hem de ekonomik yönden kalkınması için bu fabrikayı kuranlardan Allah razı olsun."

Şeker-İş Sendikası Genel Sekreteri Fevzi Şengül, Panko Birlik Erciş Şube Başkanı Faruk Ünal ile Şeker-İş Sendikası Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin'in de törende birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından fabrikaya pancar getiren ilk 6 üreticiye protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Törende dualar edilerek, kurban da kesildi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şirin Yaşar Faruk Nalbantoğlu Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title