Haberler

Erciş'te Öğrenciler Kandil Programı Düzenlendi

Van'ın Erciş ilçesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu idarecileri tarafından Regaip Kandili münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Kışla Caddesi üzerinde kampüs alanında düzenlenen programa Erciş Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Burhan Fener, Erciş Müftü vekili Fuat Baran, bazı kurum amirleri ve üniversiteli gençler katıldı. Slayt gösterisiyle başlayan program Necati Ettar tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Üç ayların gelişi ve Regaip Kandili'ni kutlama etkinliğinde açılış konuşmasının yapan Arvasi Kuran Kursu İmam Hatibi Alim Yaşar, Üç ayların rahmet ayları olduğunu belirterek, Bu mübarek aylar, geceler arınma ve bağışlanma geceleridir. Ruhunu ve bedenini uyanık bırakanlara ikramların bollaştığı gece ve aylardır. Bu ay ve gecelerde ellerimizi semaya, gönlümüzü Allah'a açalım. Recep ayı tövbe ve pişmanlık ayıdır, Şaban ayı muhabbet ayı, Ramazan ayı ise Allah'a yakınlık ayıdır. Recep ayı Allah'ın rahmetinin bol bol saçıldığı aydır. Bu ayda yapılan ibadetlere kat kat sevaplar yazılır" dedi.

Erciş Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Burhan Fener ise yaptığı konuşmada, "Ramazan ayının müjdecisi mübarek üç aylara girdiğimiz ve bu gece idrak edeceğimiz Regaip Kandil'inin sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının oluşmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine vesile olacağına inanıyorum. Bu vesileyle yurdumuzdaki üniversite öğrencilerimize yönelik bir kandil programı düzenledik. Herkesin rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı bu müstesna gecelerin bereketinden en güzel şekilde yararlanmasını Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Program, Arvasi Kuran Kursu öğrencileri tarafından okunan mevlit ve ilahi dinletilerinden sonra Erciş Müftü Vekili Fuat Baran tarafından yapılan dua ile son buldu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title