Haberler

Erciş'te Kapalı Çocuk Oyun Alanı Hizmete Açıldı

Van'ın Erciş ilçesinde Muhammet Asım Sancak isimli genç, ilçede bir ilke imza atarak 03 ve üzeri çocuklar için oyun araç ve gereçleri ile ailelerinin istifade edebileceği kafeteryayı hizmete açtı.

Tekevler Caddesi üzerinde 260 metrekare kapalı alanda hizmet veren kapalı oyun alını hakkında bilgi veren Muhammet Asım Sancak isimli genç, amacının ilçede eksikliği hissedilen ve çocukların istifade edebileceği bir oyun alanını oluşturmak olduğunu söyledi. Çocukluk döneminin sonraki yaşlardaki kişilik ve zihinsel yeteneklerin gelişmesinin temelinin atıldığı dönem olduğunu da anlatan Sancak, "Türkiye'de çocuk başına düşen oyun metrekare alanı diğer ülkelere göre daha az olduğu ortaya çıkmıştır. Çocukların yeteneklerini geliştirmesinde en önemli alanlar ise şüphe yok ki özgürce kendilerini ifade ettikleri çocuk oyun alanlarıdır. Biz de buradan yola çıkarak ilçemizde eksikliği hissedilen kapalı oyun alanını hizmete açtık. Özelikle 03 yaş ve üzeri çocukların eğleneceği bir oyun alanı oluşturduk. Minyatür araba, top havuzları içinde çocukların eğleneceği, zamanının belli bir süresini oyunla geçirebileceği bir yer olsun istedik. Gayemiz sadece insana yatırımdır. Bu hizmeti sunarken de ciddi manada bir kazanç olsun diye de düşünmedik. Çocukların en azından sosyal yönleri gelişsin istedik. Veliler en azından kahvelerini kafeteryamızda yudumlarken çocukları da oyun bölümünde güven içerisinde oynasınlar diye bir düşüncemizi hayata geçirdik. Erciş'te de ilk olmaya çalıştık. Salonumuz içinde top havuzu, trampolin, havalı hokey, sıklet basket, boks, cooper araba, uçak, PlayStation, araba yarışları, futbol maçları mevcuttur" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title