Haberler

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Basın Açıklaması

Van’ın Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal, basın açıklamasında bulundu.

Van'ın Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal, basın açıklamasında bulundu.

Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Ulusal ve yerel bazı basın yayın organlarında 'Muradiye'de Kobani Gerginliği' gibi başlıklar altında yayınlanan haberlerle ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına karar verilmiştir. Konuyla ilgili olarak, yargı çevremiz dahilinde bulunan Muradiye Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan görüşmelerde; Suriye ülkesinin Ayn-el Arap (Kobane) bölgesinde IŞİD güçleri ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar sonrasında kentin YPG güçlerinin eline geçmesini kutlamak amacıyla Muradiye ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) tarafından 28 Ocak 2015 günü saat 10.00 sıralarında düzenlenen etkinlik sırasında, etkinliğe katılan bir grup tarafından PKK isimli terör örgütünün kurucu ve yöneticisi olan hükümlü Abdullah Öcalan'a ait poster ve yasadışı ibarelerin bulunduğu değerlendirilen pankartların açılması üzerine bölgede çevre emniyeti alan polis güçlerinin poster ve pankartların indirilmesi için uyarılarda bulunmasına rağmen, bu uyarıya uymayan gruba polisin müdahalesi esnasında çıkan olaylarda Muradiye Belediyesi Encümeni Safure Güneş'in yaralanarak hastaneye kaldırıldığı, meydana gelen olaylarla ilgili derhal soruşturma başlatıldığı, konunun gerek göstericiler gerekse gruba müdahale eden emniyet güçleri açısından bütün yönleriyle araştırıldığı, olayda kast, kusur veya ihmali olan polis memurları ve göstericiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bilgisine ulaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Topal Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title