Haberler

Erciş Belediyesinde Hizmet Atağı

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname ile Erciş Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, bu yıl birçok projeyi vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi.

Erciş Belediyesince, ilçede tespit edilen sorunların çözülmesi konusunda hizmet seferberliği başlatılırken, vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak proje hazırlıklarına da başlandı. Belediyece, ilçe halkının rahat alışveriş yapmasını sağlamak ve ekonomiyi canlandırmak amacıyla ilçe merkezinde yeni semt pazarları oluşturulması için çalışmalara da hız verildi.

Aşağı TOKİ Sahil Kent Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yaşar, çocuklar için oyun parkının yanı sıra 96 standın bulunduğu modern bir semt pazarı inşa edeceklerini söyledi.

Daha önceki semt pazarlarının estetik açıdan uygun olmadığını, ilçe trafiğini olumsuz etkilediğini kaydeden Yaşar, yeni kuracakları pazarla hem vatandaşların rahat alışveriş yapmalarını hem de ekonominin canlanmasına katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Yaşar, Erciş halkının ihtiyaçlarını baz alarak belli bir strateji doğrultusunda projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Yaşar, şöyle devam etti:

"En büyük amacımız Ercişli vatandaşlarımızla denizi bir araya getirmek. Maalesef halkımız bizim 'deniz' dediğimiz Van Gölü'nden yeterince istifade etmiyor. Bunun önüne geçmek istiyoruz. Bu bağlamda Tatvan Liman Başkanlığı ile istişareli olarak iki adet iskele kafe yapacağız. Bunları yaparken amacımız civar ilçelerden buraya turist çekmek ve iç turizmi canlandırmak. Van Gölü potansiyelini istihdama, turizme ve ekonomik hareketliliğe çevirelim diye düşünüyoruz. Yörenin kültürüne uygun plajlar yapacağız. Kendi öz kaynaklarımız, Pendik Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle 3 büyük park yapacağız. Vatandaşların en çok yakındığı yolların kötü durumunu inşallah 2017'de ortadan kaldıracağız."

İnşaat sezonunda şehit içinde 30 kilometrelik yolda asfalt, 500 bin metrelik bölümde de kilitli parke taşı yapacaklarını kaydeden Yaşar, "Ercişimize, halkımıza hak ettiği bir belediyecilik hizmetini sunacağız. Hükümetimizin, bakanlarımızın, milletvekillerimizin çok büyük destekleriyle vatandaşlarımıza hak ettiği şehirciliği yaşatacağız." dedi.

İlçedeki devlet hastanesi ve kentsel dönüşüm gibi kangren hale gelen sorunları da çözme konusunda önemli mesafe katettiklerini anlatan Yaşar, vatandaşların da bu konuda kendilerine inandığını ve destek verdiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Şirin Yaşar Van Gölü Erciş Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title