Haberler

Erciş Belediyesi'nden Peynirciler Çarşısı

Van'ın Erciş Belediyesi, Peynirciler Çarşısı Projesi için hazırlıklarını tamamladı.

Geçtiğimiz ay Kasaplar Çarşısı, Mal Meydanı gibi hayvancılığın önünü açacak tesislerin temelini atan Erciş Belediyesi, Peynirciler Çarşısı Projesi için de hazırlıklarını tamamladı. Eski Rus Pazarı yanındaki 3380 metrekarelik alan üzerine kurulacak Peynirciler Çarşısı, soğuk hava depoları, bodrum katı, satış üniteleri gibi elementler taşıyacak. İlçede dağınık halde faaliyet gösteren peynirci esnafını bir araya getirerek modern bir kimlik kazandıracak olan proje ile ayrıca başta otlu peynir olmak üzere diğer süt ürünü gıdalar için iç ve dış pazarın oluşturulması da hedefleniyor.

Belediye hazırladığı projelerin yanı sıra ilçeye bağlı Çökek Mahallesi'nde yoğunlukla üretilen, üretimi eski araç-gereçlerle yapılan ve endemik bitkilerin karışımı ile yapıldığından dolayı farklı özellikler taşıyan Ezing peyniri için de patent çalışmalarına başladı. Tanıtım çalışmalarından sonra mevcut üretim biçiminin korunmasını hedefleyen çalışma ile Ezing peynirine marka değeri kazandırılması amaçlanıyor. Çalışmanın sonraki aşamalarında kadınlar üzerinden kurulacak kooperatifler aracılığıyla devam edeceği ve söz konusu peynirin aynı zamanda ilçe ekonomisine yeni bir kaynak olması için gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Ayrıca Erciş Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) açmış olduğu "Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Alt Yapı ve Mali Destek Programı" hibe programına yönelik hazırladığı "Otlu Peynir Vitrin ile Buluşuyor" adlı projeyi de belediye meclisine sundu. Belediye Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştirilen temmuz ayı olağan meclis toplantısının birinci bileşiminde hazırlanan projenin DAKA'ya sunulması ve sonrasındaki iş ve işlemler için yetkinin Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin'e verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title