Haberler

Erciş Belediye Eş Başkanları, STK Temsilcileri ve Muhtarlarla Buluştu

Güncelleme:

Van'ın Erciş Belediye Eş Başkanları, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelerek Kobani ve Rojava halkına yardım talebinde bulundu.

Van'ın Erciş Belediye Eş Başkanları, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelerek Kobani ve Rojava halkına yardım talebinde bulundu.

Erciş Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde gerçekleşen toplantıya Erciş Belediye Eş Başkanları Diba Keskin, Abdurrahman Çağan, BDP Erciş İlçe Başkanı Ahmet Akmaz, BDP Erciş İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Açık, STK temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda, terör örgütü IŞİD tarafından saldırılara maruz kalıp, yurtlarını terk ederek Türkiye'ye geçen insanlara Erciş halkının yardım etmesi çağrısında bulunuldu. Yapılacak yardımların Eş Başkanlar Keskin ve Çağan tarafından Kurban Bayramı ziyaretinde mağdur insanlara teslim edileceği bildirildi. Yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan DBP Erciş İlçe Başkanı Ahmet Akmaz, insanların bölgede ciddi bir trajedi yaşadığını belirterek, bu sorunun yalnızca Rojava'nın değil, bütün Ortadoğu ülkelerinin ortak sorunu olduğunu söyledi. IŞİD'in yaşattığı savaş ortamının dünyayı etkileyen bir savaş olduğunu da kaydeden Akmaz, "Ortadoğu'da yeni bir Sevr Antlaşması'nın imzalanması söz konusudur. Gerçekleştirdiği vahşet ve katliamlarla kendi kafasına göre bir Ortadoğu yaratmaya çalışan karanlık bir çete ile boğuşmak zorundayız. Bu savaş, zihni karanlık bir terör örgütü ile yapılan bir onur savaşıdır. Hepinizin bildiği gibi her savaşın bir onuru vardır, ancak bu savaşta kadın, çocuk, yaşlı denmeden insanlar katlediliyor. Rakka'da, Musul'da ve Şengal'de yapılan bu katliamlar şimdi de IŞİD eliyle Kobane'de yapılmak isteniyor. Biz de Erciş DBP ilçe örgütü olarak, partimizin öncülüğünde Suruç'a gelen insanlarımızı ziyarete gittik. Ben insanım ve onurluyum diyen herkese sesleniyoruz. Amacımız, o mağdur halklara destek olmaktır. Otuz bin insan gelmişti ve Suruç bunu kaldıracak düzeyde değil" dedi.

"ŞİMDİ ERCİŞ'İN YARDIM ETME ZAMANI"

Akmaz, 2011 yılında yaşanan deprem felaketini anımsatarak birçok yerden Erciş'e yardım geldiğini dile getirdi. Bu yardımların şimdi Erciş halkı tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Akmaz, "Deprem felaketinde Türkiye'nin her tarafından duyarlı insanlar yardımlarda bulundu. Şimdi o yardımları yapma sırası Erciş halkındadır. Erciş'i temsilen sizler buradasınız. Sizin önerileriniz ile neler yapabileceğimizi tartışacağız. Biz diyoruz ki, Erciş halkı olarak sizin yanınızdayız. Elinde suyu, ekmeği, battaniyesi olan herkes yardımda bulundu. Önemli olan yardımın miktarı değildir, maneviyattır" şeklinde konuştu.

"DİN VE MİLLİYET ADINA KATLİAMLAR YAPILIYOR"

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan ise Ortadoğu'nun büyük bir insanlık acısına tanık olduğunu belirterek, "Bu sorun, Ortadoğu'nun sorunudur. Din ve milliyet adına katliamlar yapılıyor. İslamiyet'i ortadan kaldırmak için misyonerlik çalışmaları yapıldı. Herhangi bir sonuç elde edilemedi. Şimdi de farklı inanç gruplarını İslamiyet'e düşman etmeye çalışıyorlar. Her dini inancı birbirine düşmen ediyorlar. Bu katliamlar ister Rakka'da, ister Irak'ta ve isterse de İran'da yapılsın, kardeşlerimiz katledilirken bizim burada rahat bir bayram geçirmemiz mümkün değil. Kim ne kadar yardımda bulunabiliyorsa bulunsun" dedi.

"İNSANLIK, HER ŞEYDEN ÜSTÜNDEDİR"

Belediye Eş Başkanı Diba Keskin de konuşmasında, insanları etkileyen durumların milliyet kavramlarından büyük olduğunu ve insanlığın esas konu olduğunu ifade ederek, Rojava'da yapılan katliamların Ortaçağ katliamları olduğunu söyledi. İnsanların savaşın koşulları, güneş altında yatıp kalkmalarından değil, kimsesizlikten kavrulduğunu belirten Keskin, "Erciş ve Erciş halkının insanlığa borcu var. Biz önümüzdeki Kurban Bayramı'nda bu kardeşlerimize birlikte bayram geçirmeyi istiyoruz. Dostluk ve kardeşlik elini uzatarak, onların yanlarında olmaya ve bunun için de sizinle neler yapabileceğimiz konusunda fikir alış verişinde bulunmak istedik. Var olan bir yardım kampanyası olmasına rağmen, bunu daha çok büyütmeliyiz" dedi.

"ELİMİZİ İNSANLIK ADINA UZATACAĞIZ"

Erciş'te yaşanan deprem felaketinin en elzem olduğu dönemlerinde bir Japon doktorun depremzede insanlara yardım etmek amacıyla Van'a geldiğini de anımsatan Keskin, "Bundan 3 yıl önce Van ve Erciş'te deprem oldu, binlerce kilometre öteden bir Japon doktor, insanlık için geldi ve burada yaşamını yitirdi. Biz de IŞİD terör örgütü tarafından katledilen insanlara, Japon doktorun bize yardım elini uzatması gibi elimizi insanlık adına uzatacağız. Erciş'te bir seferberlik başlatarak olabildiğince çok yardım toplayalım. Yardımlarımızla onları ziyaret edip biz de yanınızdayız diyelim. Yapacağınız az ya da çok yardımların, başımızın gözümüzün üstünde yeri var" şeklinde konuştu.

Toplantıda STK temsilcileri ile muhtarlar da söz alarak görüş ve önerilerini bildirdiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diba Keskin Rojava Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title