Haberler

Erbil Uluslararası Film Festivali Başladı

Erbil'de ilk defa düzenlenen festivalde, uzun metrajlı 12 film ile 26 kısa metrajlı film, ödül almak için yarışacak Ayrıca festival boyunca Hollywood, Türk, Kürt, İran ve Arap yapımı önemli filmler, sinema severlerle buluşacak Festivalin onur konuğu Tuğba Özay: "Kürt sinemasının gelişeceğine inanıyorum.

ERBİL ( AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde ilk defa düzenlenen Erbil Uluslararası Film Festivali, Saad Abdullah Kongre Merkezi'nde başladı.

Türkiye, Suriye, İran ve Arap ülkelerinden gelen çok sayıda yönetmen ve sanatçının katıldığı festivalde, uzun metrajlı 12 film ile kısa metrajlı 26 film, ödül almak için yarışacak. 3 Haziran'a kadar devam edecek festivalde Hollywood, Türk, Kürt, İran ve Arap yapımı önemli filmler, sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmenliğini Yılmaz Güney'in yaptığı Ağıt, onur filmi olarak gösterilecek.

Festival direktörü Nasir Hesen, yaptığı açıklamada Kürt yönetmen ve oyuncuların dışında komşu ülkelerden de sinemaya emek vermiş çok sayıda sanatçının, etkinliğe katıldığını söyledi. Hesen, bölgede ilk defa uluslararası bir film festivali düzenlendiğine vurgu yaparak, "Umarız önümüzdeki yıllar daha geniş bir katılımlı, daha güzel sonuçlar elde ederiz" dedi.

Erbil Valisi Nevzat Hadi de festivalin, Kürt sinemacılara kendini tanıtma fırsatı verdiğini ifade ederek, "Ümit ediyorum ki sinemamız şu anki durumunun daha ötesinde bir gelişme sağlar. Çünkü sanatta sinemanın ciddi bir rolü bulunuyor" diye konuştu.

Saddam'ın Askerleri isimli filmin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata ve başrol oyuncularından Tuğba Özay da Festival'e katıldı.

Özay: "Yeni albümünde Kürtçe şarkılara yer verdim"

Özay, AA muhabirine yaptığı yaptığı açıklamada, festival'e onur konuğu olarak geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu, Erbil'e ikinci gelişim. Daha önce Saddam'ın Askerleri filminin galası için gelmiştim. Onur konuğu olarak festivale katılıyorum. Kürt sinemasının gelişeceğine inanıyorum. Kürt müziğini çok seviyorum. Yeni albümümde Kürtçe şarkılara yer verdim. Acıların tekrar yaşanmaması için barış ve kardeşliğin tesis edilmesini ümit ediyorum."

Festivalin 3 Haziran'daki ödül töreniyle sona ereceği bildirildi. - Erbil

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tuğba Özay Hollywood Erbil İran Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title