Haberler

Erbakan'ın Vefatının 3. Yılı

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Kutan: "Herkesin inandığı gibi yaşaması için, cihat farzını yerine getirmek için gecesini gündüzüne katmıştı" "1960'tan itibaren çok darbe görüldü ancak bunlar arasında en utanç vericisi, en zararlısı 28 Şubat'tır"

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın "herkesin inandığı gibi yaşaması ve cihat farzını yerine getirmek için gecesini gündüzüne kattığını" söyledi.

Kutan, Anadolu Gençlik Derneğince Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programına katıldı. Kutan, Erbakan'ın çocukluğundan itibaren hayat çizgisine bakıldığında ailesinden iyi bir İslami eğitim aldığını ve eğitim hayatının hep başarılarla geçtiğini anlattı.

Kutan, Erbakan'ın hiçbir zaman çirkin siyaset yapmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kamuoyu tarafından hep siyasetçi olarak tanındı. En yakınlarından biri olarak onun hep ibadet aşkıyla, cihat ruhuyla çalıştığını söyleyebilirim. Halkın rızasını kazanmak ve yaşanabilir bir Türkiye inşa etmek için çabalıyordu. Herkesin inandığı gibi yaşaması için, cihat farzını yerine getirmek için gecesini gündüzüne katmıştı. İslamın sadece namaz, hac, oruç gibi bireysel ibadetlerden ibaret olmadığını dile getiriyor, gençlere de nefis terbiyesini esas almalarını öğütlüyordu Hep sağcı, solcu, ilerici, gerici çatışmalarından uzak durmalarını tembihliyordu."

-28 Şubat postmodern darbesi

Erbakan'ın tek tip parti, tek tip insan anlayışına karşı olduğunu anlatan Kutan, "Bunların 1940'lı yıllarda kaldığını söylüyordu. Milli görüşü sorgulayanlara, milli görüşün aziz milletin değerlerini temsil ettiğini, temeli sevgi, merhamet, şefkate dayanan, insanlığın saadetini isteyen her şeyden de önemlisi milletin aslına dönüş hareketi olduğunu belirtiyordu" ifadelerini kullandı.

Ezilen, horlanan ve baskı altına alınan insanlara Erbakan'ın siyasi örgütlenmeyi öğrettiğine dikkati çeken Kutan, partilerinin ise uydurma nedenlerle kapatıldığını kaydetti.

İslam uyanışı ve dirilişinin büyük bir tehlike olarak görüldüğünü ifade eden Kutan, şunları kaydetti:

"Erbakan Hoca hiçbir siyasinin görmediği zulümlere maruz kaldı. Tutuklandı, yaklaşık 12 ay tutukevinde kaldı. 28 Şubat darbesi deniliyor 1960'tan itibaren çok darbe görüldü ancak bunlar arasında en utanç vericisi, en zararlısı 28 Şubat'tır. Son derece iyi planlanmıştı. Bunu yapanlar yanlarına iş dünyasını, medyayı da almışlardı. Sincan'da tankları yürüttüler. Yüksek yargıya, Ankara Adliyesindekilere, basın mensuplarına irtica brifingleri verdiler. Erbakan Hoca, 9 saat tek başına sivil ve asker takımıyla mücadele etti."

Kutan, Erbakan ile geçen hapishane günlerini de davetlilerle paylaştı.

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri konuşma sırasında sık sık "Mücahit Erbakan" tezahüratlarında bulundu. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Necmettin Erbakan Recai Kutan 28 Şubat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title