Haberler

Erbakan'ın Cenazesi Merkez Efendi Mezarlığında Defnedildi

Erbakan'ın Cenazesi, Fatih Camiinden Yaklaşık 2 Buçuk Saat Süren Bir Yolculuktan Sonra Konvoy Eşliğinde Merkez Efendi Mezarlığı'na Getirildi.

DHA ISTANBUL - ERBAKAN'IN CENAZESİ MERKEZ EFENDİ MEZARLIĞINDA DEFNEDİLDİ

- CENAZE 2 BUÇUK SAATTE MEZARLIĞA GETİRİLDİ

* Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski Başkakan Necmettin Erbakan'ın cenazesi cenaze namazının kılındığı Fatih Camiinden saat 13.10 sıralarında çıkarıldı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren bir yolculuktan sonra Erbakan'ın cenazesi Konvoy eşliğinde Merkez Efendi Mezarlığı'na getirildi.

* Fatih Camii'nde cenaze namazının kılındığı saatlerde mezarlıkta da Necmetttin Erbakan için gıyabi cenaze namazı kılındı.

* Mezarlık duvarını aşarak mezarlığa girmek isteyen bir kişi düşerek bacağını kırdı. Bacağını kıran kişi sağlık görevlileri tarafından sedyeyle mezarlıktan dışarı çıkarıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski Başkakan Necmettin Erbakan'ın cenazesi cenaze namazının kılındığı Fatih Camiinden saat 13.10 sıralarında çıkarıldı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren bir yolculuktan sonra Erbakan'ın cenazesi Konvoy eşliğinde Merkez Efendi Mezarlığı'na getirildi. Polis, cenaze mezarlığa getirilmeden polis köpekleriyle arama yaptı. Aramanın ardından Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazıyla aynı saatte Merkez Efendi Mezarlığı'nda da Necmetttin Erbakan için gıyabi cenaze namazı kılındı.

FİLİSTİN'DEN TOPRAK GETİRİLDİ

Cenaze mezarlığa gelmeden önce, Erbakan'ın kızı Zeynep Erbakan Baykoç, torunu Nermin Baykoç, kardeşi Kemalettin Erbakan mezarlığa geldi. Bu arada kardeş Kemalettin Erbakan taziyeleri de kabul etti. Erbakan'ın mezarına dökülmek üzere, üzerinde Filistin bayrağı olan bir kutu içinde toprak da getirildi. Emniyet güçleri mezarlığın karşısındaki surlarda güvenlik önlemi aldı.

TBMM BASKANI ŞAHİN DE GELDİ

Mezarlığa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Sahin, çalışma arkadaşı Recai Kutan, Sevket Kazan, Oguzhan Asiltürk, eski İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Istanbul Büyüksehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Tunus'un İslami liderlerinden Raşid Gannusi katıldı. Cenazede Erbakan'ın kızları Elif Erbakan Altınoz, Zeynep Erbakan Baykoç, torunu Nermin Baykoç, kardeşi Kemalettin Erbakan, oğlu Fatih Erbakan da hazır bulundu. Bu arada, Necmettin Erbakan'ın yakın arkadaşı Kore gazisi 90 yasindaki Hasan Çapoğlu da gazi kıyafetleriyle mezarlığa geldi.

KURAN'I DÜNYA ŞAMPİYONU OKUDU

Erbakan'in cenazesi eşi Nermin Erbakan, babasi Sabri Erbakan ile annesi Kamer Erbakan'in kabirlerinin yanına defnedildi. Cenazenin defnedilmesinin ardından Erbakan'ın kabri başında Dünya Kuran okuma şampiyonu ve Kılıç Ali Pasa Cami İmami Selman Okumuş, Merkez Efendi Cami İmami Celalettin Şensoy, Merkez Efendi Camii Müezzini Ali Sevgili Kur'an - ı Kerim okudu.

MEZARLIK DUVARINDAN DÜŞTÜ BACAĞI KIRILDI

Bu arada cenazenin gelişini vatandaslar ağaclara çıkarak bekledi. Mezarlık duvarını aşarak mezarlığa girmek isteyen bir kişi düşerek bacağını kırdı. Bacağını kıran kişi sağlık görevlileri tarafından sedyeyle mezarlıktan dışarı çıkarıldı. Mezarlık içindeki görevliler zaman zaman izdiham yaşanmamasi için anons yaptı.

GANNUŞİ: " BİR DOST BİR ARKADAŞ OLARAK GELDİM"

Tunus'un İslami liderlerinden Raşid Gannuşi de Merkez Efendi Mezarlığındaydı. Gannuşi, Necmettin Erbakan'ı bir dost, bir arkadaş olarak bildigi için cenazesine katıldığını belirtti. Gannuşi Arap ülkelerinde İslami acıdan Erbakan'ın çalışmalarının örnek alındığını da kaydetti. Erbakan'ın cenazesinin defninin ardından vatandaslar mezarı başında dua etti. Son olarak Fatih Erbakan da mezarlıktan ayrıldı. Dua edilmesinin ardından Mezarlık içindeki kalabalık dağılmaya başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title