Haberler

Erbaasporlu Futbolcular Birlikte Kaldıkları Yaşlıların Dualarıyla Şampiyonluğa Koşuyor

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, tesislerinin inşaatının devam etmesi nedeniyle sezon başından bu yana belediyenin misafirhanesinde yaşlılarla birlikte kalan Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 4'üncü grup temsilcisi Erbaaspor, adım adım şampiyonluğa koşuyor.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, tesislerinin inşaatının devam etmesi nedeniyle sezon başından bu yana belediyenin misafirhanesinde yaşlılarla birlikte kalan Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 4'üncü grup temsilcisi Erbaaspor, adım adım şampiyonluğa koşuyor.

Geçtiğimiz yıl Tokat amatör kümede şampiyon olarak BAL ligine yükselen Erbaaspor, bu sezon kadrosunu güçlendirerek sezona başladı. Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım'ın büyük destek verdiği kulüp için tesis yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda 7 ay önce Kelkit Mahallesi'nde tesisin yapılmasına başlandı. Bir çoğu dışarıdan transfer edilen futbolcuların ise tesis açılana kadar belediyeye ait misafirhanede kalması kararlaştırıldı. Daha önce huzurevi olarak kullanılan ve bu nedenle kimsesiz yaşlılara da hizmet verilen misafirhanede futbolcular kendilerine ayrılan odalarda konaklamaya başladı. Günün büyük bir bölümünü misafirhanede geçiren futbolcular, hem yaşlılar ile yakından ilgileniyor, hem de onların duaları ile maça çıkıyor. Erbaaspor, grupta 15 karşılaşmada topladığı 37 puanla en yakın rakibi Yeni Amasyaspor'un 4 puan önünde şampiyonluğa koşuyor. Erbaaspor sezon sonunda 3'üncü lige yükselme hesapları yapıyor.

"MAÇA DUALARLA UĞURLUYORUZ"

Futbolcuları maç günü dualarla uğurladıklarını söyleyen 80 yaşındaki Mahmut Altungün, "Burada bütün arkadaşların, sporcu kardeşlerimizle aramızda güzel bir bağ var. Neşeli, sempatik, birbirimize takılırız, güleriz eğleniriz. Bana 'dede' diye bağırırlar. Birbirimizi o kadar seviyoruz. Bunu içtenlikle söylüyorum. Maçlara giderken onları en iyi dileklerimiz ve dualarımızla uğurlarız. Dış sahalarda olsun, iç sahalarda olsun yalnız bırakmadık, bırakmayız da. Çünkü bizim içimizden gelen sevgi, saygı, birlik, beraberlik dostluk, kardeşlik var" dedi. 60 yaşındaki Mustafa Bayram ise, futbolcuların iyi insanlar olduğunu söyleyerek, her gün antremanlarına gittiklerini belirtti.

"BİZİM İÇİN MUTLULUK"

Erbaasporlu futbolcularda yaşlılar ile birlikte bir arada olmaktan dolayı son derece memnun. Takım stoperlerinden Eray Şekerci, "Öncelikle yaşlı büyüklerimizle aynı ortamda, aynı havayı solumak bizim için büyük bir mutluluk. Siz de takdir edersiniz ki her şeyden önce herkesin bir geçmişi vardır. Kimin ne olacağı belli değil. Onların da kendilerine göre bir hikayesi var. Onlarla birlikte burada kalmaktan çok mutluyuz. Onlarla beraber bazen bir yemeği paylaşmak, bazen bir suyu paylaşmak, bazen de tatlı bir sohbetin parçası olup onlarla beraber olmak bizim için büyük bir onur. Bizim şu anda verdiğimiz mücadelenin yanında onların hayır duası bizim için büyük rol alıyor. Allah onlardan razı olsun. Onlarla beraber olmaktan çok mutluyuz" diye konuştu.

Futbolculardan Ali Mir Ömür ise, "Burada mutsuzuz diyemeyiz. Gerçekten mutluyuz. Yaşlı amcalarımızla çok iyi zaman geçiriyoruz. Çay yapıyorlar, odalarına çağırıyorlar, sohbet ediyoruz. Onlar maça bizi desteklemeye geliyorlar. Çok da iyi bir Erbaaspor taraftarı oldular. Maçı bekliyorlar her hafta. Sağ olsunlar ellerinden öpüyorum. Yeni tesisimiz bitmek üzere. Bir tesisin kulüp için çok avantajı var. Buradan ayrılacağımız için tabi  üzülüyorum. Arkadaşlarımız da üzülüyor"

Bu arada inşası tamamlanan ve çevre düzenlenmesi yapılan yeni tesise futbolcuların kısa sürede geçeceği öğrenildi. - Erbaatokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Yıldırım Kelkit Tokat Erbaa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title