Haberler

Erbaa Güreşlerinin Başpehlivanı Fatih Atlı Oldu

Güncelleme:

Tokat'ın Erbaa ilçesinde düzenlenen Hüseyin Şahin Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlığı, Kırkpınar Başpehlivanı Samsun Büyükşehir Belediyesi sporcusu Fatih Atlı kazandı.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bu yıl 25'incisi düzenlenen Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, Kırkpınar Başpehlivanı Samsun Büyükşehir Belediyesi sporcusu Fatih Atlı kazandı.

Erbaa Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan güreş alanında yapılan yarışmaları Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ile çok sayıda vatandaş izledi. 14 boyda yapılan güreşlere yaklaşık 500 sporcu katıldı. Erken saatlerde yağmur altında başlayan güreşlerde sporcuların performansı izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

25. Erbaa Hüseyin Şahin yağlı güreşlerine katılan 14 başpehlivandan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinin başpehlivanı Fatih Atlı ilk turda Servet Bulut, yarı finalde Ali Rıza Kaya'yı yenerek finale kaldı. Final karşılaşmasında Ahmet Serbest ile karşılaşan Fatih Atlı daha maçın 5'inci dakikasında rakibini yenerek 25. Erbaa Hüseyin Şahin Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

Karşılaşmanın ardından altın madalya almaya hak kazanan Fatih Atlı'nın madalya ve kupasını Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım verdi. Ödül töreninin ardından konuşan Başpehlivan Atlı Erbaa güreşleri Türkiye'deki önemli güreşlerden biri olduğunu ifade ederek, "Hem belediye başkanımıza hem de Güreş İhtisasspor başkanımıza teşekkür ederim. Belediye başkanımız altın kemer sözü verdi inşallah 2015 ve 2016 yıllarında da burada başpehlivan olarak bu kemeleri alacağım" dedi.

Güreşlerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yıldırım, Erbaa'da ata sporu güreşe yakışan bir organizasyon olduğunu ifade ederek, "Erbaamız 3 defa üst üste başpehlivanlığı kazanan sporcumuza 45 Bin TL değerinde altın kemer verecek, ulusal anlamda daha prestijli bir güreş olacak rekabeti daha yüksek daha kaliteli bir organizasyon izleyeceğiz" dedi.

Ata sporu güreşin kültürümüzün en önemli ve en büyük parçalarından birisi olduğunu belirten Başkan Yıldırım, "Her güreşçi, her yiğit meydana rakibini yenmek için çıkar. Fakat rakibi hasmı değildir. Kardeşidir. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir kültüründe görülmeyen bu erdem, bizim milletimizin karakterini, medeniyetimizin yüksekliğini bütün dünyaya göstermektedir" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hüseyin Şahin Fatih Atlı Tokat Erbaa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title