Haberler

Erbaa'dan Kısa Kısa

Yeşilırmak Belediyeleri Katı Atık Yönetim Birliği toplantısı Erbaa ilçesinde yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediyesi Meclis Salonu'nda biraraya gelen 17 üye belediyeden oluşan birlik, toplantıda 2014 mali yılı bütçesini oy birliği ile kabul ettiği bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, yaptığı açıklamada "Katı atık tesisimizin faaliyete geçmesinin üzerinden henüz iki yıl geçmesine rağmen tesisimizde biyogaz üretimi başlamış bulunmaktadır. İlçemizde, biyogazdan elektrik üreten firmaların tesisimizde fizibilite çalışmaları devam ediyor. Sizlerin desteği ve almış olduğunuz karar ile de Allah'ın izni ile de tesisimizde elektrik üretimine başlayacağız. Bu tesisimizi kurarak sizlerinde bizlerinde ne kadar hayırlı bir işe karar verdiğimizi daha da iyi anlıyorum" ifadelerini kullandı.

-D-100 karayolu çevre düzenlemesi

Erbaa Belediyesine bağlı Çevre Korumu ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler, D-100 Karayolu çevre düzenlemesi kapsamında yolun kenarlarında bitkilendirme çalışmaları yapıyor.

D-100 karayolunun Türkiye'nin batısını doğusu ile birleştirdiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, "Kapıkule sınır kapısından başlayıp, ilçemizden geçerek Gürbulak sınır kapısında biten bu önemli yolun orta refüj çimlendirme ve bitkilendirme çalışmalarını daha önce yapmıştık. Şehirler arası ve şehir içi trafiğinin birlikte entegre edildiği D-100 karayolu ve kavşaklarımızın kenarlarına oluşturduğumuz kaldırım ile karayolu arasında kalan kısımların da bitkilendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Böylelikle D 100 karayolunun İlçemiz sınırları içinden geçen kısmını daha görsel hale getiriyoruz" açıklamasında bulundu. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Yenihan Erbaa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title