Haberler

Erbaa'da Nevruz Bayramı Kutlamaları

Tokat'ın Erbaa İlçesinde Düzenlenen Nevruz Bayramı Etkinliği, Coşkulu Bir Şekilde Gerçekleştirildi.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliği, coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Tepe Şehir Yatılı İlköğretim Böle Okulu'nca yapılan Nevruz kutlamalarına Erbaa Kaymakamı Sabri Başköy, Devlet eski Bakanı Metin Gürdere, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, Erbaa Garnizon Komutanı Ahmet Ayaz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinliklerde eski Türk töresi olan demir dövme protokol misafirleri tarafından yapıldı. Halkoyunları ve anaokulu öğrencilerinin gösterilerinin ardından ise nevruz ateşi yakıldı. Davetliler ve protokol üyeleri nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Törende konuşma yapan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, bu huzur ortamını bozmaya çalışanlar olduğunu ifade ederek, "Biz Türklerin geleneklerinde olan bu bahar bayramı diğer adıyla nevruz bayramının tüm ülkemizde huzur içerisinde kutlanması gerekir. Bu bayramın ülkemiz için birliğe, kardeşliğe ve huzura vesile olması gerekir. Ama bazı iç ve dış ayrılıkçı mihraklar toplumumuzun bu birlik sebebini ayrılıkçı gruplara mal edip huzur ortamımızı bozmaya çalışmaktadırlar. Bizler bu fitne odaklarına asla geçit vermeyeceğiz. Bu kararlılığımızı da burada yapmış olduğumuz güzel etkinlik ile göstermiş oluyoruz" dedi.

(Nİ-SA)

21.03.2007 19:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title