Haberler

Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Proje Başvuruları Sonuçlandı

Erasmus+ okul eğitimi, yetişkin eğitimi ve mesleki eğitim alanları kapsamında 322 projeye yaklaşık 21 milyon avro hibe tahsis edilecek 2014 yılında destelenecek projeler kapsamında en başarılı il Ankara oldu Avrupa genelinde Türkiye Ulusal Ajansı en fazla proje başvurusu alarak programı uygulayan 33 ülke arasında birinci sırada yer aldı.

Erasmus+ Programı kapsamında 2014-2020 yıllarında yürütülecek okul eğitimi, yetişkin eğitimi ve mesleki eğitim alanında 2014 için Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulan Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği proje başvuruları sonuçlandı.

AB Bakanlığından yapılan açıklamada, Erasmus+ okul eğitimi, yetişkin eğitimi ve mesleki eğitim alanları kapsamında 322 projeye yaklaşık 21 milyon avro hibe tahsis edileceği belirtildi.

Açıklamada, "İlkokullardan meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerine; yerel yönetimlerden mesleki kuruluşlara; organize sanayi bölgelerinden merkezi ve yerel kamu kurumlarına; derneklerden özel işletmelere kadar farklı alanlardaki kurum ve kuruluşlara sağlanacak hibe desteğiyle 10 bin vatandaşımıza Avrupa'da çalışma alanları ve meslekleriyle ilgili eğitim alma ve staj yapma imkanı sağlanacak" ifadesi kullanıldı.

Toplam 3 bin 745 başvuru yapıldı

Erasmus+ Programı kapsamındaki okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi alanlarına bu sene de Türkiye genelinde çok yoğun ilgi gösterildiğine ve toplam 3 bin 745 başvuru alındığına işaret edilen açıklamada, başvuru sayısının yüksekliğine bağlı olarak proje konularının da çeşitlilik gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, örneğin; Türkiye'de mesleki ve teknik eğitim politikalarından sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ülke çapında 22 il milli eğitim müdürlüğü bünyesinde çocuk gelişimi, yiyecek-içecek, konaklama-seyahat, radyo-tv gazetecilik, pazarlama-perakende, hasta ve yaşlı bakımı, hemşirelik, güzellik-saç bakımı, mobilya ahşap teknolojisi, motorlu araçlar, fotoğrafçılık ve metal teknolojisi alanlarında görev yapan 260 meslek dersi öğretmenine İngiltere ve Almanya'da beceri eğitimi aldıracak."

Açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü desteğiyle Mersin Çalışma ve İş Kurumu, kariyer planlama, iş arama becerileri, danışmanlık hizmetleri, istihdam ve mesleki eğitim hizmetlerinin daha nitelikli yapabilmesi için iş ve meslek danışmanlarını İngiltere'de meslektaşlarıyla buluşturacak. OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ise bilgisayar destekli tasarım ve üretim alanında meslek lisesi öğrencilerinin ve bu konuda eğitim veren meslek personelinin Almanya, Belçika ve Macaristan'da mesleki eğitim almasını sağlayacak. Diyarbakır Dicle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli, hayvan ve bitki sağlığı alanında Avrupa'daki yeni yaklaşımlar konusunda eğitim görecek. Şırnak Silopi Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri de teknoloji alanında eğitim alacak.

"En yüksek başvuruyu Türkiye Ulusal Ajansı aldı"

Açıklamada, 2014 yılında destelenecek projeler kapsamında en başarılı ilin Ankara olduğu belirtildi. Ankara'yı sırasıyla İstanbul, Mersin, İzmir ve Afyonkarahisar'ın izlediği bildirildi.

Erasmus+ Programın 2014 yılı sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Erasmus+ Programı kapsamında yürütülecek projeler, Türkiye'de okul eğitimi, yetişkin eğitimi ve mesleki eğitimin kalitesinin ve cazibesinin artırılmasına katkı sağlamakta ve bu sayede ülkemizde nitelikli bireyler yetiştirilmesi ve iş gücü oluşturulması açısından önemli bir fonksiyon icra etmektedir. Bu yıl da değişik alanlarda hazırlanan 322 eğitim projesi kapsamında 10 bin 600'e yakın vatandaşımız Avrupa'da eğitim alma imkanı bulacaktır."

Çavuşoğlu ayrıca "Türkiye Ulusal Ajansı'nın Avrupa genelinde en fazla proje başvurusu alarak programı uygulayan 33 ülke arasında birinci sırada yer aldığına" dikkati çekti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title