Haberler

Erarslan, 'Zamanı Kuran Kadınları' Gaziantepli Kadınlara Anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sohbete konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Sibel Erarslan, “Zamanı Kuran Kadınlar” söyleşisinde Gaziantepli kadınlar ile bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sohbete konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Sibel Erarslan, "Zamanı Kuran Kadınlar" söyleşisinde Gaziantepli kadınlar ile bir araya geldi.

Şehitkamil Kongre Merkezi'nde geçmişte önemli görevler üstlenen kadınları anlatan Erarslan, bu kadınların başında Hz. Hatice, Hz. Ayşe, Hz. Fatıma ve Hz. Asiye'nin geldiğini söyledi. Her birinin hayatından değişik örnekler veren Erarslan, günümüz kadınlarında bu sahabe kadınlarına uygun yaşamlarını tavsiye etti.

Peygamber Efendimizin hayatını da anlatan Sibel Erarslan, Ramazan ayında bulunduğumuzu ve bu ayda Kuran'ı Kerim'in indirildiğini, Kuran'ı Kerim'de Müslümanların nasıl yaşaması gerektiğinin açıkça anlatıldığını aktaran Erarslan, "Eğer Kuran'ı anlamak istiyorsak Hz. Peygamber'in hayatına bakmamız lazım. O'nun hayatını daha yakından tanımamız gerekiyor" dedi.

Peygamber Efendimize gelen ilk vahiyi de anlatan Erarslan, O'nun hayatından örnekler verdi. Tarih'te ilk yabancılaştırma, ötekileştirme projesinin Mekke'de 80 kişiden oluşan Müslümanlara yapıldığını anlatan Sibel Erarslan, Ebu Cehil'in önderliğinde bütün insanların bu Müslümanlara boykot uyguladığını ve hiçbir şey satmadığını aktardı. Hz. Hatice'nin ise bu dönemde bütün mal varlığını bu Müslümanlara verdiğini ve onlara destek çıktığını belirten Erarslan, İslam tarihinde kadınların önemli rol oynadıklarını belirtti.

HZ. FATIMA'NIN BU YÖNLERİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Peygamber Efendimizin hanımları, çocukları ve torunlarından da örnekler veren Erarslan, Hz. Ayşe'nin 2 binin üzerinde hadis ezberlediğini, Hz. Fatıma'nın bir tıbbi, şair ve diplomatik misyon şefi gibi özelliklerinin bulunduğunu kaydetti.

İslam toplumlarının en büyük meselesinin yetimler olduğunu ifade eden Erarslan, "Bugün Irak'ta 1,5 milyon yetim çocuk var. Aynı keza Afganistan'da, Bosna'da, Çeçenistan'da yetim çocuklar var. Biz bunları anlamamız ve dertlenmemiz lazım" dedi.

Bugün Dünya Yetimler Günü olduğunu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Demokrasi Meydanı'nda yetimler için kurduğu iftar çadırına katılacağını ve burada yetimler ile bir araya geleceğini belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i çok sevdiğini de dile getiren Erarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendisi bizim için bir kilo metre taşı. Bize yol gösterdi. Anadolu'dan çıkan bir kadın bize nelerin yapılabileceğini gösterdi. Bizim iftihar kaynağımız oldu, kendisini bu açıdan çok seviyorum. Birçok kadınlarımız da kendisini seviyor."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Müslüman coğrafyasının huzurlu olmadığını ifade ederek, "Bu coğrafyalara huzur ne zaman gelecek? Bizler şimdi bunu sağlamamız lazım. Geçmişte ülkemizde birçok yollar, köprüler yaptık. Ancak insanlarımızı Kuran ve Peygamber ile daha çok buluşturmamız gerekiyor. İşte bu açıdan Ramazan etkinleri çerçevesinde bugün Sibel kardeşim ile sizleri güzel bir söyleşide buluşturduk. Bunun yanı sıra Ramazan ayının diğer günlerinde Kuran tilavetleri, dini sohbetler ve tasavvuf müzikleri ile Ramazan ayının atmosferini daha canlı yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Söyleşi sonrasında dinleyicilerin sorularını da cevaplayan Gazeteci-Yazar Eraslan, bu sıcak Ramazan ayında kendisini dinlemeye gelenlere ayrıca teşekkür etti.

Program sonrasında Başkan Şahin, katkılarından dolayı Eraslan'a Gaziantep kalesini ve baklavasını simgeleyen bir plaket ile kahve fincanı takımı hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title