Haberler

Er ve Erbaşlar Genel Sağlık Sigortası'na Dahil Olacak!

Güncelleme:

Genel Sağlık Sigortası'nın kapsamı genişliyor. Yeni düzenlemeye göre, GATA'nın kaldırılmasının ardından er ve erbaşlarda GSS kapsamına alınıyor.

Gülhane Askeri Tıp akademisi (GATA) ve askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin ardından yüz binlerce er ve erbaşın da tedavileri için Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alınmasına yönelik çalışma başlatıldı.

TÜM HASTANELERDE GEÇERLİ OLACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Milli Savunma Bakanlığı görüşmesinde er ve erbaşların genel sağlık sigortasından faydalanması masaya yatırıldı. Henüz netlik kazanmayan çalışmayla birlikte 2017 yılından itibaren askerlerde GSS'li olacak. Askerler tüm hastanelerden faydalanabilecek.


MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI TARAFINDAN ÖDENECEK

Yetkililer daha önce askerlerin emekli sandığı kapsamında olduğunu söylerken, konuya ilişkin genelge hazırlanacak. Yeni yılda da 50 TL olan tekli prim sistemine geçilecek. SGK ile yapılan görüşmelerin sonuçlandırılmasıyla birlikte er ve erbaşın primlerinin Milli Savunma Bakanlığı tarafından ödenecek.

TSK PERSONEL RAKAMLARINDAN ÇIKARILDI

Genelkurmay Başkanlığı verilerine göre kasım ayı itibarıyla kuvvet komutanlıklarında 201 general/amiral, 28 bin 805 subay, 66 bin 429 astsubay, 49 bin 186 uzman erbaş, 15 bin 699 sözleşmeli er ve erbaş bulunuyor. Kuvvet komutanlıklarındaki 6 bin 72 yedek subay ve 192 bin 897 erbaş ve er ile askeri personel sayısı 359 bin 289'a ulaşıyor. Star'ın haberine göre, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında İçişlerine Bakanlığı'na bağlandığı için TSK personel rakamlarından çıkarılmıştı.

VATANDAŞA GELİRE GÖRE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın tekli prim sistemi çalışmaları devam ederken, mevcut uygulamada ödenen rakamlar 65 ila 395 TL arasında değişiyor. 2016 yılı asgari ücreti dikkate alındığında kişi başına düşen aylık gelir, brüt asgari ücretin üçte birinden düşük olanlar prim ödemiyor. Bu kişilerin primleri devlet tarafından ödeniyor. Kişi başına düşen aylık gelir, brüt asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında ise aylık 65.88 TL, aylık gelir, asgari ücret ile asgari ücretin iki katı arasında ise aylık 197.64 TL, asgari ücretin iki katından daha fazla ise aylık 395.28 liralık prim ödemesi yapılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Milli Savunma Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Bakanlığı Gülhane Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title