Haberler

Er-Vak'tan İşgalin 100. Yılına Özel Dergi

Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak), Erzurum'un Ruslar tarafından işgalinin 100. yılı dolayısıyla dergi çıkardı.

Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak), Erzurum'un Ruslar tarafından işgalinin 100. yılı dolayısıyla dergi çıkardı.

Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, yaptığı yazılı açıklamada, Erzurum'un 16 Şubat 1916'da Ruslar tarafından istila edildiğini ve 12 Mart 1918'de Kazım Karabekir Paşa komutasındaki ordunun şehri işgalcilerden kurtardığını hatırlattı.

Bu iki yıllık işgal sırasında Erzurum'un yaşadığı çileli ve ıstıraplı günlerin, yüce Türk milletinin hafızalarından silinmediğini ifade eden Güzel, şunları kaydetti:

"Aradan geçen bir asırlık zamana rağmen sınırlarımızın ötesinde ve ülkemizde cereyan eden olaylar, kara günleri tekrar geri getirme hesaplarının yapıldığını göstermektedir. Erzurum Kalkınma Vakfı olarak o karanlık günleri tekrar milletimize hatırlatmak ve gelecek nesillere aktarmak düşüncesiyle 'Rus işgalinin 100. yılı özel sayısı' isimli bir dergi çıkardık. Bu dergi ile tarihin karanlık noktalarına ışık tutmayı, özellikle gençlerde tarih bilinci oluşturmayı amaçladık. Rus işgalinin 100. yılında yaşanılan o kara günlerin ebediyen bir daha yaşanmamasını temenni eder, bu karanlık günlerden bizi aydınlık günlere taşıyan aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anarım."

Kaynak: AA / Güncel

Kazım Karabekir Erdal Güzel Erzurum Politika Güncel Haberler

title