Haberler

Er Ramazan Başaran Ailesine Kavuştu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eş Başkanı Gülten Kışanak'ın açıklamalarıyla umutlanan aile çocuklarına kavuşarak mutlu sona ulaştı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eş Başkanı Gülten Kışanak'ın açıklamalarıyla umutlanan aile çocuklarına kavuşarak mutlu sona ulaştı. Asker Ramazan Başaran Derik Kaymakamı Ahmet

Demirci, Derik İlçe Garnizon Komutanı Haluk Saygılı, Derik İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Dilek ve beraberindeki heyetle ailesine 22.30 sıralarında Derik Derinsu Köyünde ailesine teslim edildi. Başaran ailesini sevince boğan kavuşma anı sevinç gözyaşlarıyla doldu taştı. Köylüler asker Ramazan Başaran'ı koç keserek, zılgıt ve alkışlarla karşıladı.

Başaran ailesi evinde açıklama yapan Derik Kaymakamı Ahmet Demirci Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın temennisinde bulundu.

Demirci; "Yaklaşık 7 ay önce alınan arkadaşımız Ramazan Başaran'ı sağ salim bir şekilde teslim aldık. Ailesine teslim ettik. Herkesin gözü aydın diyorum. İnşallah bird aha böyle bir şey başımıza gelmez. Hepimiz mutluyuz. Ramazan'ın ailesi de mutlu. İnşaallah Ramazan bundan sonraki hayatında ailesi ile huzurlu mutlu olur. Kendilerini tekrar tebrik ediyorum. Hepimizin gözümüz aydın diyorum." Şeklinde konuştu.

Ramazan Başaran'ın Babası Osman Başaran duygularını şöyle ifade etti. "Ramazan'ı dünya gözü ile yine gördüğüm için artık ölsem de gam yemem. Çok mutluyum. Benim bu çocuğumu bana yetiştirenlerden Allah Razı olsun. Biz barış istiyoruz. Huzur istiyoruz. Artık çocukların anaları ağlamasın biz barış istiyoruz. Barış, barış, barış. Sevinçten başka söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah hepinizden razı olsun." dedi.

Ramazan Başaran'ın annesi Besi Başaran açıklamasında "Biz bu günü gördük. Ramazanı kapıda görünce çok mutlu oldum. Çok sevindim. Allah nasıl beni şimdi mutlu etti ise içimize böyle bir barışı da nasip etseydi, dağdakini de, buradakinin de annelerinin içini yakmasın. Ben nasıl sevindim ve mutlu oldum ise Allah bu mutluluğu ve sevinci herkese nasip etsin. Artık barış olsun" şeklinde konuştu.

Asker Ramazan Başaran ailesine kavuşmanın sevincini yaşadığını ifade etti.

6 Ağustos 2012 günü Diyarbakır'dan kalkan ve Trabzon'a giden otobüsü durduran PKK militanları otobüsün içerisindeki 3 askeri kaçırdı. Kaçırılan askerden biri olan Mardin Derik ilçesi Derinsu köyü nüfusuna kayıtlı Ramazan Başaran, acemi birliğini Hatay Serinyol'da tamamladıktan sonra usta birliği olan Giresun'a teslim olmaya gidiyordu. Başaran, dağıtım izni olan 7 günü ailesinin yanında geçirdikten sonra Diyarbakır'dan otobüse binmişti. 6 Ağustos günü otobüsün iftar için mola verdiği sırada ailesi ile son kez görüşen Er Ramazan Başaran'dan o günden beri haber alınamıyordu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Mardin Derik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title