Haberler

Epilepsiye Dikkat Çekmek İçin Pedal Çevirdiler

İzmir'de epilepsi hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak isteyen bir grup bisiklet turu düzenledi.

İzmir'de epilepsi hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak isteyen bir grup bisiklet turu düzenledi.

Üçkuyular Feribot İskelesi önünde bir araya gelen, aralarında kadın ve çocukların da olduğu bisikletli grup, üstlerindeki "Epilepsi bulaşıcı değildir" tişörtleri ile yola çıktı. Gruptakiler, motosikletli polislerin eşliğinde Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Gündoğdu Meydanı'na kadar pedal çevirdi.

Burada grup adına açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Baklan, etkinliğe kentteki üniversite hastanelerinin yanı sıra çeşitli bisiklet kulüplerinin destek verdiğini aktararak, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Epilepsi hastalarının, toplum içerisinde yaşamalarına rağmen tanılarını söyledikten sonra farklı davranışlara mağdur kaldıklarını ifade eden Baklan, "Epilepsi hastalarının dışlanmamaları gerektiği ve toplum içerisinde her türlü görevi yerine getirebileceklerini belirtmek için bu bisiklet turunu düzenledik. Onların da her şeyi bizim gibi yapabileceklerini, aslında hasta olmadıklarını arada bir ortaya çıkan bozukluk olduğuna dikkat çekmek gerekiyor." dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Aydoğdu ise epilepsi hastalarının tedavilerinde rol aldıklarını, bunun yanı sıra toplumda karşılaştıkları sorunlara karşı duyarlılık oluşturmak için de böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Tur sırasında çevredekilerin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını aktaran Aydoğdu, yol boyunca vatandaşların el sallayıp, fotoğraflarını çektiklerini belirtti.

Etkinliğe 6 yaşındaki kızı Akasya ile katılan Semra Bozdayı Ayazlar, epilepsi farkındalık turunun bisikletle yapılmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, ailece bisiklet kullanmaktan keyif aldıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Gündoğdu Baklan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title