Haberler

Epilepsi Nöbeti Geçiren Kızı Köpeği Elmo Kurtarıyor

Güncelleme:

Güldüğünde bile epilepsi nöbeti geçiren 9 yaşındaki kızın köpeğiyle arasında hayati bir bağ oluştu. Elmo isimli köpek, epilepsi nöbetini herkesten önce fark ederek müdahale ediyor.

Dirençli epilepsi hastası Millie Webb'in ölümcül epileptik nöbetlerini kahkaha atmak bile tetikliyor.

KRİZDEN ÖNCE HİSSEDİYOR

Mutluluk dahil bütün yoğun duyguların tetiklediği nöbetlere ilaçlar bile fayda etmiyor. Millie'nin 1 yaşındaki köpeği Elmo kriz gelmeden önce hissedebildiği için küçük kızın hayatında önemli bir rol oynuyor.

Millie'nin babası kızının hastalığını şu sözlerle anlattı: "Küçükken çok daha kolaydı. Ancak şimdi dışarı çıkmak, partilere gitmek, arkadaşlarıyla vakit geçirmek istiyor. Ancak eğlenceli vakit geçirdiği, kahkahalarla güldüğü bir parti nöbeti tetikleyebiliyor."

YALNIZ KALMAMASI GEREKİYOR

Epileptik nöbetler, ciddi beyin hasarlarına neden olabileceği ya da kendi salyasında boğulma riski taşıdığı için 9 yaşındaki kızın yalnız kalmaması gerekiyor.

Doktorlar da nadir görülen bu epilepsi türü karşısında ne yapacaklarını bilmiyor. Çünkü 12 farklı ilaç denemelerine rağmen hiçbiri fayda etmedi.

Geçtiğimiz yaz çocuk havuzunda krizi tutan Millie'yi köpeği Elmo kurtardı. Küçük kızın inlemelerini duyan Elmo, hemen yanına gidiyor, onu yalayarak uyandırmaya çalışıyor. Ayrıca ağzındaki fazla salyayı alarak boğulmasını engelliyor.

Aile, Elmo'nun yeteneklerinin eğitimle geliştirilebileceğini düşünüyor ve eğitim alabilmesi için yardımları bekliyor.

Duygu Bay / PembeNar



Kaynak: Haberler.com / Dünya

Sağlık Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title