Haberler

Elektrik Faturası Hesaplama Modülü Hizmete Konuldu

Güncelleme:

EPDK Başkanı Yılmaz "Tüketicilerin kullandıkları elektriğin doğru fatura edilip edilmediğini kontrol etmelerini için program hazırlandı." dedi.

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketicilerin kullandıkları elektriğin dağıtım şirketlerince doğru fatura edilip edilmediğini kontrol etmelerini sağlamak üzere EPDK Tarifeler Dairesince bir program hazırlandığını ve programın bugün itibarıyla Kurumun internet sayfasından vatandaşların kullanımına açıldığını bildirdi.

EPDK'dan edinilen bilgiye göre elektrik fiyatları her üç ayda bir elektrik perakende satış fiyatlarını oluşturan maliyetlerdeki değişimler ve TETAŞ'ın tarife teklifi değerlendirilerek EPDK tarafından onaylanıyor. Söz konusu elektrik bedelleri de 21 dağıtım bölgesinde, dağıtım şirketleri tarafından tüketiciye harcadıkları elektrik miktarı kapsamında fatura edilerek gönderiliyor. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından elektrik faturalarıyla ilgili Kuruma çok sayıda şikayet ve görüş iletiliyor.

-TÜKETİCİLER EPDK'NIN SİTESİNDEN ÖDEMELERİ GEREKEN BEDELİ SORGULAYABİLECEKLER-

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketicilerin kullandıkları elektriğin dağıtım şirketlerince doğru fatura edilip edilmediğini kontrol etmelerini sağlamak üzere EPDK Tarifeler Dairesince bir program hazırlandığını ve programın bugün itibarıyla Kurumun internet sayfasından vatandaşların kullanımına açıldığını ifade etti.

Program çerçevesinde, tüketiciler EPDK'nın web sayfasında yer alan bu sorgulama modülüne faturalarında yer alan bilgileri girerek ödemeleri gereken bedeli sorgulayabilecekler. Modülü kullanan tüketiciler, elektrik faturalarındaki abone tanımını, ilk ve son okuma tarihlerini ve tüketim miktarı bilgilerini girerek nihai fatura tutarlarını kontrol edebilecekler. Bunun yanında tüketiciler, eğer sayaçları üç zamanlı ölçüm yapıyor ise üç zamanlı tüketim verilerini girerek karşılaştırma yapabilecekler ve kendileri için uygun olan tarife tipinin tek zamanlı mı çok zamanlı mı olduğunu anlayabilecekler.

-TÜKETİCİLERİN FATURA ÜZERİNDEKİ BEDELİ KONTROL ETMELERİ GEREKECEK-

EPDK Başkanı Yılmaz yaptığı açıklamada, fatura hesaplama modülünün gecikme zammı, kesme açma bedeli, büyük tüketiciler için güç aşım ve reaktif gibi ilave ücretleri içermediğine de dikkat çekerek, tüketicilerin söz konusu ilaveleri, fatura hesaplama modülü ile hesaplanan tutara ilave ederek, fatura üzerindeki bedeli kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

Yılmaz, düzenleme ve denetleme yaptıkları dört piyasada da Kurum olarak tüketici haklarını gözetmeyi ön planda tutarak faaliyetlerini bu çerçevede yürüttüklerini ifade etti.

Elektrik dağıtımından kamunun artık tamamıyla çekildiğinin altını çizen Yılmaz, yeni dönemde tüketici memnuniyetinin Kurum ve Dağıtım Şirketleri için çok önemli olduğunu da vurguladı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title