Haberler

EPDK Başkanı'ndan Ağaoğlu'nun Açıklamasına Buz Gibi Cevap

Güncelleme:

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, işadamı Ali Ağaoğlu'nun "EPDK'nın adı Enerji Piyasası Dinamitleme Kurumu'na döndü" şeklindeki açıklamalarına sert bir dille yanıt verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, işadamı Ali Ağaoğlu’nun “Bizim EPDK’nın adı Enerji Piyasası Dinamitleme Kurumu’na döndü” şeklindeki açıklamalarına yönelik, “Sokak ağzıyla ve çok seviyesi düşük ağızlarla yapılan şovlara cevap verecek durumda değiliz. Bizim işimiz çok. Ben bunu demeç olarak da kabul etmiyorum. Bu insanların şovdan çok işlerini takip etmesi lazım” şeklinde konuştu.

AĞAOĞLU'NIN LİSANSI İPTAL EDİLMİŞTİ

Elektrik Piyasası Kanunu, 2 Mayıs 2014 tarihine kadar tesis inşaatına başlanmamış üretim lisanslarının sona erdirilmesini öngörüyor.

EPDK da buna ilişkin lisans iptallerine başladı. Bu kapsamda lisansı iptal edilen Ağaoğlu, “Ben bütün edimleri yerine getirdim, yatırımları yaptım, milyonlarca lira para harcadım resmi kurumlardan müsaade bekliyorum. Bundan dolayı zaman geçti. Zaman geçince Enerji Piyasasını Dinamitleme Kurumu lisansımı iptal etti. Maalesef şu an büyük yatırım grupları bu tehlike ile karşı karşıya” demişti.

ŞOV YAPMA, İŞİNİ TAKİP ET

Gaziantep’te düzenlenen 5. Türkiye Enerji Zirvesi’nde sorularımızı yanıtlayan EPDK Başkanı Yılmaz, Ali Ağaoğlu’nun EPDK’ya yönelik eleştirileri hakkında, “Sokak ağzıyla yapılan açıklamalara ben cevap vermem. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tanımı kanunlarda belirlenmiştir. Biz bu kanunların tanımladığı görevimizi o isim altında yapıyoruz. Sokak ağzıyla ve çok seviyesi düşük ağızlarla yapılan şovlara cevap verecek durumda değiliz. Bizim işimiz çok. Ben bunu demeç olarak da kabul etmiyorum. Bu insanların şovdan çok işlerini takip etmesi lazım” şeklinde konuştu.

İSİMLERE BAKMIYORUZ

Lisans alan yatırımcıların, inşaat öncesi almaları gereken izinler için kanunen belirlenmiş bir süreç olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Tamamlanmayan izinler için ise mücbir sebeplerle bunu yapmamış olması lazım. Biz lisans iptallerinde isimlere bakmıyoruz. Biz bütün izin süreçlerine bakıyoruz. Tüm işlemleri takip etmiş, ilgili kurumlara zamanında müracaat etmiş fakat izin zamanında verilmemiş ve hala bekletiliyorsa zaten biz onu mağdur etmiyoruz. Ama müracaat etmiş ve reddedilmişse bitmiş artık. Örneğin Belediye ya da Çevre Bakanlığı’na müracaat etmiş ve bitmiş. Oranın artık lisans alması mümkün değil. Orman Bakanlığı belli alanlara lisanslara izin vermiyor. Burada beklemenin de manası yok. Kaldı ki biz EPDK olarak hakikaten vermiş olduğumuz lisansları çocuğumuz gibi görüyoruz. En çok üzüldüğümüz şey vermiş olduğumuz lisansı iptal etmek. Keşke lisans sahibi şirketler bizim kadar hassas ve itinayla bu süreci yönetseler, eminim bu kadar zorluk yaşamayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Ali Ağaoğlu Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

SERKAN:

Maksat vatandaşın gazını almak sonra ye kürküm ye AKPyi 12 senede çok iyi anladın darısı koyunların başına. . . .

13
8
yanıtYanıtla
HADİ BAKALIM:

NEDEN BAHREYN DE HİÇ TÜRK İNŞAAT FİRMASI YOK AĞAM TORUNCUKLAR TOSUNCUKLAR NEDEN BAHREYN DE İNŞAAT İŞİ YAPMAZLAR BEN SÖYLEYEYİM Mİ ÇÜNKİ BAHREYN DE İNŞAAT YOLSUZLUĞU YAPANLAR İDAM EDİLİYOR HADİ İNŞAAT FİRMALARI GÖSTERİN MARİFETLERİNİZİ BAHREYN DE GÖRÖLİM SİZİ

15
0
yanıtYanıtla
karakayalı:

adamda para var gerisini boşver sallaaaaaaa

12
3
yanıtYanıtla
yorumcu:

akp den önce ağaoğlu varmıydı bi dönün geçmişe akp iktidara geldikten sonra bu ve bunun gibiler trilyonluk olup köseyi döndüler bu halk ne zaman gercekleri görecek cok merak ediyorummm

11
3
yanıtYanıtla
SAKİN OL:

epdk başkanı ''sert'' çıkmışsın adamın lisansını iptal etmişsin amma bu lisansı sana yeniden verdirirler, adamda para var bakana, başbakana ulaşır onlarla görüşür işini yaptırır. . . biraz sakin ol bence, gaza gelme burası türkiye. . .

10
3
yanıtYanıtla
NADIR:

YENİ TÜRKENIN PIS ZENGİNİ ŞOVYAPIYOR TORUNU YAŞINDAKI KIZLA ÇİKYOR BİRDE UTANMADA REKLAMINI YAPYORLAR AYIPTIR BİR GARİBAN OLSAYDI DİLIN KOPARLARDIR VAY MELMEKET ANKARA DAYISI VAR

13
0
yanıtYanıtla
Doğulu13:

Epdk başkanı kim veya kimlere hizmet veriyor ?asıl Epdk Başkanı işine baksın adam gibi işini yapsın ve insanlara bagırma hakkına sahip değildir o kadar işte

3
10
yanıtYanıtla
realitem@m.m:

Epdk başkanı çok iyi ve yerinde açıklama yapmış

10
2
yanıtYanıtla
ahmet:

ağaoğlundan nefret ediyorum nedenmi türkiyede en lüks hayatı yaşıyor hemde milletin gözünün önünde ayıp kardeşim ayıp.

9
1
yanıtYanıtla
KAAN:

ŞOV YAPMA PARANA BAK DİYOLAR ÇATIR ÇATIR PARANI KAZANIYOSUN BOŞVER BUNLARI DİYORLAR YANE

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title