Haberler

Enstrüman Kullanmayı "Uzaktan" Öğretecekler

Güncelleme:

AÜ Açıköğretim Fakültesi kapsamında hazırlanan bir sertifika programında, uzaktan eğitimle tambur, ud ve bağlama dersleri verilecek.

Anadolu Üniversitesi tarafından Açıköğretim Fakültesi bünyesinde hazırlanan "Türk Müziği Sertifika Programı"na katılacak öğrenciler, kitap ve video çekimleri eşliğinde tambur, ud ve bağlama çalmayı öğrenecek.

Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, kamuoyunun ilgisini çekecek sertifika programlarına ağırlık vermeye çalıştıklarını söyledi.

Türk Müziği Sertifika Programını hazırlayıp uygulamaya başladıklarını belirten Gündoğan, şöyle devam etti:

"Öncelikle tambur, ud ve bağlamayı seçtik. Öğrencilerimize Türk müziği aletlerini çalmayı öğreteceğiz. Konservatuvarımız eşliğinde, Türkiye'deki birkaç büyük konservatuvarla iş birliği yaptık. Açıköğretim sistemi formatında kitaplar yazıldı. Video çekimlerini yapıyoruz. Teorik bilgiler de vereceğiz. 'Türk Müziği Tarihi' adında bir kitap hazırladık. Bu sertifikayı almak isteyen öğrencimiz, açıköğretim aracılığıyla bir enstrüman çalmayı öğrenecek. Yani enstrüman çalmayı uzaktan öğreteceğiz."

Gündoğan, "Türk Dünyası Kültür Başkentliği" yapmış bir kentin üniversitesi olarak kendilerine önemli görevler düştüğünü anlattı.

Daha sonraki aşamada, söz konusu program için hazırlanan kitapları İngilizce'ye çevirip yurt dışında da okunmasını sağlayacaklarını dile getiren Gündoğan, "Örgün sistemimizdeki güçlü yönlerimizle açıköğretimdeki araçları kullanarak topluma daha fazla ulaşma çabası içindeyiz. Türk müziğini yaymamız gerekiyor. Yurt dışındaki konservatuvarlarda da kitaplarımız okutulacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Gündoğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title