Haberler

Ensest Mağduru İnsanların Çığlığı'na Yoğun İlgi…

20 yıl önce bir hastanede tanık olduğu ensest mağduru bir kız çocuğu ve annesinden yola çıkarak yıllar sonra konuyu tiyatro sahnelerine uyarlayan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gamze Süner Atay, oyunu "Törpü" ile "Susma, Anlat!" dedi.

"Kadın ya da erkek, kişinin en temel hakları olan toplumsallaşmayı ve geleceğe umutla bakmayı gasp eden ve ruhu tanımsız bir alana fırlatan ensest, benim dünyamda danışanlarımın hikayeleriyle defalarca su yüzeyine çıktı." diyen psikolog-yazar Ayşıl Susuzlu tarafından öyküleştirilen oyunda Gamze Süner Atay, "Çocukluğunda ensest mağduru olan bir kadının neler hissettiğini" anlatıyor.

Televizyon ekranlarından izlediğiniz ve gazetelerin üçüncü sayfalarından okuduğunuz ensest mağduru çocukların ve annelerinin hikayesi, 4 Şubat Cumartesi günü Moda Sahnesi'nde Gamze Süner Atay'ın tek kişilik performansı ile çığlığa dönüştü. Atay'ın öğrencilerinin ve Kış Güneşi dizisinde birlikte rol aldığı oyuncu arkadaşlarının da izlediği oyun büyük ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title