Haberler

Ensarioğlu: "Hiç Kusura Bakmayın, Bu Millet Size Mahkum Değil"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu'nun konuşması Diyarbakır'da AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: "Bu millet yakıp yıkanları görecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ak Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu'nun konuşması Diyarbakır'da AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

"Bu millet yakıp yıkanları görecek. Biz samimiyetimizden ve milletle iç içe ve birlikte olmaktan vazgeçmeyelim. Eninde sonunda hak galip gelecektir"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensraioğlu:

"Bu coğrafya Moğollardan bu yana böyle bir yıkım ve barbarlık görmedi. Güya barış, demokrasi, çözüm ve Türkiyelileşme diyenler ve Kürt sorununu çözeceğim iddiası ile yola çıkanlar, bu barbarlığa 'dur' diyemediği gibi bu şiddeti ve barbarlığı meşrulaştırma görevine soyundu"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Bu millet yakıp yıkanları görecek. Biz samimiyetimizden ve milletle iç içe ve birlikte olmaktan vazgeçmeyelim. Eninde sonunda hak galip gelecektir." dedi.

Ataş, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı'nda, güçlü, gelişmiş ve insan haklarına dayalı hukuku üstün kılan bir Türkiye'den rahatsız olan savaş lobilerinin Türkiye'ye yönelik manipülasyonlar yaptığını belirtti.

"Bu millet yakıp yıkanları görecek. Biz samimiyetimizden ve milletle iç içe ve birlikte olmaktan vazgeçmeyelim. Eninde sonunda hak galip gelecektir." ifadelerini kullanan Ataş, cezaevindeki çocuğu ile Kürtçe konuşamayan, gidip çocuğunun halini hatırını soramayan annelerin ızdırabının dinmesinin birilerini rahatsız ettiğini kaydetti.

Dünyada silah tüccarlarının bütçesinin Türkiye'nin bütçesinin birkaç katı olduğunu vurgulayan Ataş, "Bu lobiler boş mu duracak sanıyorsunuz. Bunlar çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla manipülasyonlar yapıyor. Ülkelerin politikalarına müdahale ediyorlar. Çatışmacı siyasi lobileri iktidara taşımak için gerektiğinde parasal güç dahil bütün güçlerini kullanıyorlar. Buna fırsat vermemeliyiz." diye konuştu.

Diyarbakır'ın kadim medeniyetlere ait izler taşıdığını anımsatan Ataş, "Diyarbekir'e yakışacak, uygun düşecek bir siyaset tarzıyla, temiz bir dille kardeşliği, birlik ve beraberliği inşa ederek sürekli çalışmak, koşturmak ve insanlarımıza hizmet etmekte kararlıyız." dedi.

"Bu coğrafya Moğollardan bu yana böyle bir yıkım ve barbarlık görmedi"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin büyük bir yıkımla ve büyük bir şiddetle karşı karşıya kaldığını belirtti.

"Bu coğrafya Moğollardan bu yana böyle bir yıkım ve barbarlık görmedi. Güya barış, demokrasi, çözüm ve Türkiyelileşme diyenler ve Kürt sorunun çözeceğim iddiası ile yola çıkanlar bu barbarlığa 'dur' diyemediği gibi bu şiddeti ve barbarlığı meşrulaştırma görevine soyundu. Bu yıkımı hükumetin üzerine yıkmaya çalıştı" diyen Ensarioğlu, her şeyin milletin gözü önünde olduğunu, hiçbir şeyi gizleyemeyeceklerini kaydetti.

"Hiç kusura bakmayın, bu millet size mahkum değil"

Şiddeti şehir merkezlerine taşıyanların, 5 bin yıllık bu kentin tarihinin, kültürünün yok olması, polis ve askerlerin şehit edilmesine ses çıkarmadığını anlatan Ensarioğlu, şöyle devam etti:

"Bu kent yıkılırken sesi çıkmayanlar 'Sur'a dokunma' demedi. Sur içindeki tarihi değerler, camiler ve kiliseler barbarca yakılıp yıkılırken hiç konuşmadılar. Bugün Sur için inşa süreci ve büyük bir seferberlik başlatılmış, 'Sur'a dokunma' diyorlar. Hiç kusura bakmayın, bu millet size mahkum değil. Siz istediğiniz kadar yıkın, engel olun, bizim bu hizmetleri yapmamamıza, bu kentin tarihini yeniden ayağa kaldırmamıza, bu kenti yeniden ihya ve inşa etmemize, yeniden ekonomisinin canlanması için hizmet yapmamıza engel olamazsınız."

AK Parti'nin reformlar yaparak, Türkiye'nin sorunlarını çözerek, birilerinin istismar alanını bir bir ortadan kaldırdığını aktaran Ensarioğlu, birilerinin telaşa kapıldığını belirtti.

"Sur'da bugüne kadar hiçbir ihale yapılmadı"

"Çözüm olursa neyin siyasetini yapacaklar. Hizmetten anlamazlar, hizmeti bilmezler, ancak küfür ve hakaret ederler" diyen Ensarioğlu, halkın bu şiddeti kabul etmediğini, halk destek vermeyince siyasetlerinin çöktüğünü bildirdi.

Ensarioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Grup toplantısında Selahattin Demirtaş, Diyarbakır milletvekillerinden birisi Sur'daki ihaleleri yüzde 10 karşılığında sattığını, ispatının da havaalanında biri söylerken, birisi de duymuş. İfade bu. Sur'da bugüne kadar hiçbir ihale yapılmadı. Bunu ispat etsinler. Belediyelere işi düşen insanlardan haraç alınıp örgüte yardım için dağa gönderiliyor. Bölgedeki müteahhitlerden yüzde 10 para alıp dağa gönderdiklerini bütün bölge ve Diyarbakır biliyor. Biz bu çirkin siyaseti yapmayalım, hizmet edelim dedik. Bölgedeki bütün belediyelerde, her türlü imar değişikliği ve talepte parasız bir iş yapılmaz. İç yüzünüzü çok iyi biliyoruz. Özele inerseniz, sizin özelinize ineriz. Tek tek bu şehirde hangi arsa kimindir, hangisine neyin oluru verildi, neye karşılık verildi, hepsini bir bir biliyoruz."

Başkanlık sistemi ile ilgili sözlerinin çarptırıldığını belirten Ensarioğlu, "Yasama bağımsız değil' sözünü kullanmadığını ifade etti.

Toplantıya, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen ve ilçe başkanları katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Galip Ensarioğlu Mustafa Ataş Diyarbakır AK Parti Politika Güncel Haberler

title