Haberler

Enpara.com'un Benzersiz Hizmetlerini "Kıllanan Adam" Anlatacak

Güncelleme:

Finansbank Enpara.com kuruluşunun ikinci yılında yeni bir sürpriz ile atağa kalktı.

Enpara.Com'un Benzersiz Hizmetlerini Efsane Karakter "Kıllanan Adam" Anlatacak

Finansbank Enpara.com kuruluşunun ikinci yılında yeni bir sürpriz ile atağa kalktı. Ahmet Yılmaz'ın geçmişte Leman dergisinde yayınlanan efsane tiplemesi "Kıllanan Adam" karakteriyle hazırlanan yeni reklam kampanyasında, Enpara.com'da hesap işletim, EFT ve havale ücretlerinin alınmaması, Çözüm Merkezi'nde müşteri temsilcisine 30 saniye içinde bağlanılması, her miktar paraya her zaman yüksek faiz verilmesi eğlenceli bir dille anlatılıyor.

Müşterilerine klasik bankacılık hizmetlerinden fazlasını sunan Enpara.com, Finansbank tarafından Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen ve temel bankacılık hizmetlerini, fiziksel şubeleri kullanmaksızın sadece dijital kanallar üzerinden sunan dijital bankacılık hizmetidir.

İkinci yılına güçlü bir giriş yapan Enpara.com, 2014 reklam kampanyasında "Kıllanan Adam" karakteriyle temel bankacılık işlemlerini masrafsız bir şekilde yapma avantajını, 100% müşteri memnuniyetini hedefleyen hizmet anlayışını ve müşterilerinin güvenli birikim yapmalarını sağlayan, her zaman her miktar paraya verdikleri yüksek faiz oranlarını vurguluyor.

Hizmete girdiği Ekim 2012'den bu yana 150 bin müşteriye ve 3,5 milyar TL mevduat hacmine ulaşan Enpara.com, bankacılık sektöründe ilk ve tek olan hizmet anlayışını sürdürüyor. Enpara.com müşterileri EFT, havale ve hesap işletim ücreti ödemezken, müşteri temsilcisine 30 saniye içerisinde bağlanarak sorularına cevap alabiliyor; tutarı ne olursa olsun birikimlerine her zaman piyasanın üzerinde yüksek faiz alıyorlar.

Enpara.com Direktörü Elsa Pekmez Atan, "İlk yılımızda büyük bir başarıya ulaştık. Bizim için ulaştığımız rakamlardan çok daha önemli olan sayısız müşteri teşekkürü alan Enpara.com'un, yüzde 99.7 oranında müşteri memnuniyeti yakalamasıdır. Bankacılık hizmetlerinde yaşanan tüm sıkıntıları çok iyi saptayarak müşterilerimizin beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak bir dijital bankacılık platformu kurduk. Bankalarda işlem yaparken en çok sorun yaşanan konular arasında işlemler için ödenen ücretler, bankalara telefon edildiğinde müşteri temsilcisine bağlanmak için uzun süre beklenmesi ilk sırada yer alıyordu. Biz dijital bankacılıkla bu masrafları ve sorunları ortadan kaldırdık. Sektörde genel bir uygulama olan geçici süreli yüksek hoş geldin faizleri yerine Enpara.com'da her miktar paraya her zaman yüksek faiz kazandırıyoruz. En önemlisi Enpara'da bu hizmetlerin istisnasız olarak her zaman olacağı sözünü veriyoruz. Enpara.com'un başarısı işte burada yatıyor" dedi.

Reklam Künyesi :

Reklamveren: Finansbank Enpara.com
Reklam Ajansı: Rabarba
Reklamveren Yetkilisi: Ebru Günal Majoo, Ayşegül Sınar
Yaratıcı Ekip: Ozan Yurtsever, Pemra Ataç Açıktan, Ufuk Işık, Aslı Filis, Öznur Sönmez Bilgiç, Deniz Yükselci, Ömer Elver
Müşteri İlişkileri: Birçim Akfırat, Pınar Yazıcıoğlu
Stratejik Planlama: Oğuz Savaşan
Ajans Prodüktörü: Saadet Bektaş
Medya Ajansı: People
Yapım Evi: Anima
Yönetmen: Durul Taylan, Yağmur Taylan
Post Prodüksiyon: Anima
Müzik: Nil İşleri
Vokal: Nil Karaibrahimgil
Mecra: Tv, Sinema, Outdoor, Dijital

Kaynak: Bültenler / Güncel

Finansbank Türkiye Leman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title