Haberler

Enjektör Yutan Tavuğa Operasyon

Zonguldak’ta hizmet veren veteriner kliniğine başvuran bir vatandaş, enjektörle su içirdiği sırada tavuğunun enjektörü yuttuğunu söyledi. Bunun üzerine veteriner hekimler, operasyon hazırlıklarına başladı.

Zorlu geçen operasyonda tavuğun kursağında kalan enjektör bulunduğu yerden çıkartıldı. Tavuk ise sağlığına kavuştu. Başarılı geçen operasyonu anlatan Zonguldak Veteriner Tıp Merkezi hekimlerinden Dr. Önder Alkan, “Burası Zonguldak Veteriner Tıp Merkezi. Bize bir tavuk gelmişti. Sahibi hasta olduğundan dolayı enjektörle ilaç yuttururken tavuk enjektörü yutuyor. Onunla alakalı bir ameliyatımız oldu” dedi.

HAVAYLA UYUTULDU

22 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söyleyen Alkan, “Tavuğu makine yardımı ile uyuttuk. Ameliyatla o enjektörü tavuğun kursağından çıkardık. 22 yıllık veterinerim ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Daha önceleri tavuklarda bu tür yabancı maddeler yutma oluyordu. İğne veya herhangi bir şekilde yabancı cisim yutuyorlardı. Onluk bir enjektörün yutulması ve onun operasyonu ilk defa gerçekleştirdik. Zannediyorum çok sık görülemeyecek veya hatta hiç görülemeyecek bir olay diyebilirim” diye konuştu.

TAVUĞUN DURUMU İYİ

Operasyon sonrası tavuğun normal hayatına devam ettiğini söyleyen Alkan, “Ameliyat uzun geçeceğinden dolayı inhalasyon anestezi yaptık. Hayvana izofloran solutturarak hayvanın anesteziye alınması, ardından operasyonu yaptık. Operasyon sonrası hayvan uyandı ve şu anda yaşamına devam ediyor. Enjektörü hayvanın kursağından çıkarttık. Daha sonra operasyon düzenlediğimiz yeri diktik. Tedavilerini yaptıktan sonra hayvanı gönderdik. Şu anda durumu iyi vaziyettedir. Olayın üzerinden yaklaşık üç dört gün geçti” dedi. 

ONUR ALTINDAĞ - SERTAÇ ÖZDEMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title