Haberler

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde Doğum Günü Etkinliği

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Palandöken yaşam evinde doğum günü etkinliği düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Palandöken yaşam evinde doğum günü etkinliği düzenlendi. 16 yaşına giren Berna Deligöz'ün doğum günü kutlamasına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Sadrettin Güzeltepe ve kurum çalışanları katıldı.

İlbaş, burada yaptığı konuşmada, doğum günü kutlaması yapılan Deligöz'e bundan sonraki yaşamında mutluluklar diledi. İlbaş, bu gibi etkinliklerdeki amacın engelli çocukların engelli olmayanlarla aynı haklara sahip olması gerektiği yönündeki farkındalığı göstermek olduğunu söyledi.

Engelli çocuk ve kadınların en iyi şartlarda yaşamaları için yapılan çalışmaları önemsediklerini belirten İlbaş "Amacımız engelli çocukların, diğer çocuklardan hiç bir farkının kalmamasını sağlamak. Engelli çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için her şeyi yapmaya hazırız. Her şeyden önce onların mutluluğu bizim için önemli " dedi.

Değişik içerikli etkinlikler düzenliyoruz

Devlet korumasında olan engelliler ve çocuklara her türlü imkanın sunulduğunu belirten İlbaş, "Amacımız devlet korumasında bulunan engellilere ve çocuklarımıza ev ortamını aratmamak. Çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Devlet korumasındaki çocuklarımıza doğum günü, diş buğdayı, sünnet gibi etkinlikler düzenleyerek, onlara aile ortamını aratmamaya çalışıyoruz" dedi.

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat ise Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bu gibi etkinliklerin devam edeceğini belirterek, kurumda 71 engellinin barındığını ifade etti.

Yılda yaklaşık 30 doğum günü etkinliği düzenlendiğini belirten Polat, 6 yaşam evi 1 erkek ilk kabul ve müracaat birimi olduğunu anımsattı.

Konuşmaların ardından doğum günü pastası kesildi. Deligöz'e ve diğer çocuklara İlbaş ve Polat tarafından çeşitli hediyeler verildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Polat Palandöken Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title