Haberler

Engelsiz Park ve Bilgi Evi Projeleri İncelendi

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri, 'Engelsiz Park' ve 'Bilgi Evi'nde incelemelerde bulundu.

Polat, "Belediye Hizmetlerini Toplumun Tüm Kesimlerine Eşit Seviyede Ulaştırıyoruz"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Toplumun tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan projelerimizi ilçenin geleceğine yatırım yapacak şekilde hizmete sunmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Çalışmalar hakkında Kaymakam Babahanoğlu'na bilgiler aktaran Belediye Başkanı Polat, toplumun önemli parçası olan engeli vatandaşların belediye hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları için tüm kesimlere eşit seviyede hizmet götürmeye gayret ettiklerini söyledi.

Fahri Kayahan Bulvarında yaklaşık on dönüm alana Engelsiz Park'ın yapımının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Polat, "Belediye olarak engelli çocuk ve yetişkinleri, engeli olmayan diğer insanlarla ayrıştırarak değil, birleştirecek bir yaklaşımla hizmetler üretmeye önem veriyoruz. Amacımız; engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamına, fiziksel gelişimlerine fayda sağlamaktır. Parkımızı engelli kardeşlerimize yönelik prestij bir park şeklinde hizmete açacağız. Parkın dört bin metrekarelik alanında engelsiz oyun grupları ve fıtness aletleri yerleştireceğiz, ayrıca mescit olacak. Diğer alanda ise ağaçlandırma çalışması yaparak yeşil alan olarak halkımıza hizmet verecek" dedi.

BAŞKAN POLAT, "GELECEĞİMİZİ BİLGİ ÜZERİNE İNŞA ETMELİYİZ"

Kaymakam Babahanoğlu, Belediye Başkanı Polat ve diğer yetkililer Engelsiz Park alanındaki incelemeden sonra,"Yeşil Hilal" Projesi kapsamında Çilesiz Mahallesindeki 194 m2 alan üzerine inşa edildikten sonra Yeşilyurt Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerine başlayacak Bilgi Evi binasını ziyaret ettiler. Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, binanın kullanım şekli ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Polat burada yaptığı konuşmada, kent halkının kültür ve sanat gelişimine katkıda bulunmaya devam ettiklerini ifade ederken, "Eğitime her zaman öncelik tanıyan hizmet anlayışıyla vatandaşlarımızın hem bugününe hem de geleceğine yönelik kalıcı yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Gelecek nesillerin düşünce yapıları ve zihinlerini bilgi üzerine inşa etmeye gayret ediyoruz. Okumayı daha cazip hale getirmek, kentin kültür hayatına katkı yapmak, kitap okuma oranını artırmak amacıyla hizmete sunacağımız "Bilgi Evi" projemiz 7'den 70'e tüm hemşerilerimizin bilgi ve birikimlerine olumlu katkılar sunacaktır" şeklinde konuştu.

"OKUMAYA ÖNEM VEREN TOPLUMLAR GELECEĞE UMUTLA BAKAR"

Polat, "Ülkemizin içinde bulunduğu sorunların temelinde okuma ve araştırma eksikliği yatıyor. Bilgili, okuyan, sürekli yeni projeler üreten toplumlar geleceğe daha umutla bakar. Geleceğe yapılacak en ciddi yatırım kitap okumayı teşvik etmektir. Bilgi Evimiz bu ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hizmetlerde bulunacak" dedi.

KAYMAKAM BABAHANOĞLU, "ENGELSİZ PARK VE BİLGİ EVİ PROJELERİ KENTİN GELECEĞİNE YAPILAN YATIRIMLAR"

Yeşilyurt Belediyesini ilçe genelindeki eğitim hizmetlerinden dolayı tebrik eden Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, "Yeşilyurt Belediyesi ilçedeki sosyal yaşam alanları, yol çalışmaları ve geleceğe yönelik fiziki yatırımların yanında sosyal, kültürel ve eğitim alanında yaptığı hizmetler takdire şayandır. Birçok projeyi ortaklaşa yürütüyoruz. Hem Malatya'mızın hem de ilçemizin daha güzel hizmetler alması için el ele vererek çalışıyoruz. Başkanımızın daveti üzerine önce Engelsiz Park sonra da Bilgi Evinde incelemelerde bulunduk. Her iki projede şehrin geleceğine yapılan ciddi yatırımlardır. Engelli vatandaşlarımız nezih ve güzel bir ortamda vakit geçirmelerini sağlayacak Engelsiz Park alanı yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla engelli kardeşlerimize en güzel hizmet verecek. Bilgi Evi ise her yaştan vatandaşımızın rahat bir ortamda kitabını okuyabileceği, sohbet edeceği şekilde kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Geleceğimize yönelik böylesine faydalı eserleri halkımızla buluşturan Başkanımız ve ekibini kutluyorum "dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nesim Babahanoğlu Uğur Polat Yeşilyurt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title