Haberler

Engelsiz İstihdam Merkezi Hizmete Açıldı

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan açılış törenine; Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Siraç Ekin, engelliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreni öncesinde down sendromlu çocuklar hareketli müzik eşliğinde folklor gösterisi düzenledi. Folklor gösterisinin ardından istihdam merkezinin yapımında emeği geçen GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda davetliye plaket verildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, engellilerin işe gitme sorunun başlıca nedenin ulaşım olduğunu belirterek, "Sosyal, istihdam ve eğitim alanlarına baktığımızda engellilerimizin sayısı kadar engelli istihdam edilmiyor. Engelliler evinden çıkmadığı zaman istihdama kazandırılamaz dolaysıyla üretime katkıda bulunamazlar" dedi.

Boyraz'ın ardından kürsüye çıkan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, "Bugün engelli kardeşlerimin günüdür. Bizim böyle bir istihdam merkezinin oluşturmamızda Gazianteplilerin etkisi vardır. Engelli kardeşlerimizi istihdama kazandırmamız için ilk önce onların iş yerlerine gidebilmelerini sağlamak için tekerlikli sandalye temin etmemiz gerekiyor. Manüel ve akülü sandalye konusunda yurtdışından Gaziantepliler 100 adet akülü sandalye getirdiler. Artık engellilerin anlamlı bir işe girmesi gerekir. İstihdam merkezine katkıları geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Engellilerle 800 adet akülü sandalye dağıttığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak az laf, çok iş yapmayı amaçlıyoruz. Hangi alanda dezavantajlı gruplar varsa hepsi şu anda avantajlı duruma geldi. Engelli kardeşlerimizin sahaya çıkmalarını istediğim için 'açık çek 'verdik. Herhangi bir kapak karşılığında olamadan 800 tane akülü sandalye dağıttık" ifadelerini kullandı.

Engelin elde, ayakta olmadığını; kalplerde olduğunu dile getiren AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, "Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Engel, elde, ayakta, gözde değildir. Esas engelin, nasırlaşmış kalplerde, ağlamayan gözlerde ve vicdansızlıkta olduğunu gördük. Siz kardeşlerimde muhteşem bir insanlık dersi var. Başbakanımızın liderliğinde, engelli kardeşlerimize, hak ettiği yaşamı vermeyi ve sizlerin birinci sınıf vatandaş olmasını çok önemsiyoruz. Yasalarımızı ve mevduatlarımızı buna göre yeniden yapılandırdık. Bütün negatif alanların gitmesini istedik. Sosyal demokrat devlet olarak engelli kardeşlerimizin yanında olduk" şeklinde konuştu.

2 bin 870 engellinin işe yerleştiğini söyleyen Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen,

"Engelli kardeşlerimizi eğittik. Bunların en önemli bilgisayar operatörlüğü, mefruşat ve çağrı merkezi gönüllüğü gibi birçok projeye imza atıldı. Bundan sonra bu projeler yapılmaya devam edecektir. Bugün 3 bin 108 civarında engelli istihdam zorunluluğu var. 2 bin 870 engellimiz İş Kur tarafından, iş yerlerine yerleştirildi. Bundan sonra engellilerimizin buluşabileceği özellikle İş Kur ve kamu kuruluşları ile iletişim halinde bulunabilecekleri bu önemli merkez ilerleyen yıllarda Gaziantep için çok önemli işlere imza atacaktır" ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmaların ardından davetliler hep birlikte kurdele kesti. Davetliler daha sonra istihdam merkezini gezerek incelemelerde bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Gaziantep Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title