Haberler

Engelsiz Film "Adım Adım", İzmir'de Gösterildi

İzmir'de çekilen ve 5 engelli gencin hikayesinin anlatıldığı "Adım Adım" filmi, Bornova'da gösterime girdi.

Buca Belediyesi'nin sponsorluğunda çekilen ve 6 Mayıs'ta vizyona giren "Adım Adım" filmi, Dünya Engelliler Günü ve Dünya İnsan Hakları Günü'nün yer aldığı Aralık ayı boyunca İzmir'deki okullar ve belediyelere ait sinema salonlarında gösterilmeye başlandı.

Filmde engelli gençlerle birlikte başrolü paylaşan ünlü sanatçı Haldun Dormen, Bornova Nikah Sarayı'ndaki gösterime katıldı.

Dormen, yaptığı açıklamada, engellilerin başrolde olduğu bir filmin ilk kez yapıldığını belirterek, "Yapılan büyük bir fedakarlık. Filmdeki engelli oyunculara, 'Siz aslında engelli değilsiniz, dans edebiliyorsunuz, kendinizi engelli olarak görmeyin.' diyorum. Engellilerin dans yarışmasına girmesi kimsenin aklına gelmez. Hepimizin bir engeli var. Ben 8 yaşımda bacağımdan ameliyat oldum. Ona rağmen yıllardır sahnedeyim, dans ediyorum, rol yapıyorum. Herkesin bir engeli olabilir." diye konuştu.

Filmin ana paydaşlarından İzmir Direnen Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü (İZDESK) Başkanı Funda Doğan Kapukıran ise, filmin yapımcılığını üstlenen Sinan Uzun ve Pelin Uzun ile birlikte hayallerinin ekrandaki engelleri kırmak olduğunu ve bunu başardıklarını belirtti.

Kapukıran, engellilerin engelli olarak değil, salt bir birey olarak algılanması gerektiğini ifade ederek, "Bu filmle ilgili bize dokunan çok farklı yönler oldu. Başrolde oynayan engelli oyuncularımız, bizi o kadar büyüttüler ki biz onlardan çok şey öğrendik. Filmimizin bu kadar ses getirmesinde en büyük pay duayen Haldun Dormen ve gönlü güzel Yüksel Ünal'dır." diye konuştu.

Filmde engelli gencin babasını oynayan Yüksel Ünal da, böyle bir film projesinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi

Ünal, "Engeller kalkarsa engelsizler var demektir. İlk iş engelleri kaldırmak. Benim de engelim göbeğim. Şişman bir adam olarak yaşadım ben hayatım boyunca." dedi.

Konuşmalardan sonra gösterimi yapılan film, izleyicilere duygusal anlar yaşatırken vatandaşlar, gösterimden sonra sahneye çıkan filmin oyuncularını uzun süre alkışladı.

Yönetmenliğini Sinan Uzun'un yaptığı, tesadüf eseri tanışan 5 engelli gencin dansla hayata tutunma çabalarının anlatıldığı filmde Haldun Dormen, Asuman Dabak, Yüksel Ünal ile görme engelli Ümran Sevinç, bedensel engelliler Bora Acar Zöngür, Mehmet Sefa Öztürk, Can Filiz ve Down sendromlu Can Ayan başrolü paylaştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haldun Dormen Bornova İzmir Buca Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title