Haberler

Engelsiz Dünya Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Bağcılar Belediyesi tarafından "Farkındalık", "Eğitim", "Erişilebilirlik", "Engelli İstihdamı", "Savaş Mağduru" ve "Engelliler" kategorilerde verilen "Engelsiz Dünya Ödülleri" sahiplerini buldu.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında düzenlenen ödül töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müzezinoğlu, engellilerin eğitim ve istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemeler yaptıklarını vurgulayarak, kamuda engelli istihdamını normal kamu istihdamının dışına aldıklarını ve ihtiyaca göre farklı alanlarda istihdamı yoğun bir şekilde artırdıklarını söyledi.

Müezzinoğlu, engelliler için yapılan KPSS'nin hakkaniyetli olması için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ifade ederek, derdi paylaşarak azaltma eğilimindeki bir iktidarın mensupları olduklarını dile getirdi.

Kamu ve özel sektördeki engelli· i·sti·hdamına da dikkati çeken Müezzinoğlu, "2002'de kamuda 5 bin 777 engelli memur istihdam edilirken bu rakam 2016 Ekim döneminde yüzde 847 artışla 50 bine yaklaşmıştır. 2016 teftişleri sonucunda engelli kontenjan açığının yüzde 76'sı kapatılmıştır. Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımıza proje karşılığında 36 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor. Anayasanın 10'uncu maddesinde yapılan değişiklikle engellilere pozitif ayrımcılık anayasal düzeyde bir güvence kazanmıştır. 2016 itibariyle yaklaşık 475 bin engelli vatandaşımız evde bakım desteğinden yararlanmaktadır." diye konuştu.

Müezzinoğlu, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi Havaalanına giderken iki koltuk değneğiyle yolda gördüğü bir engelliyle yaşadığı diyaloğu şöyle anlattı:

"Kendisine 'Böyle bir gecede burada ne işin var? diye sordum. Önce bana şöyle bir baktı, sonra 'Siz Sağlık Bakanımız mıydınız?' diye sordu. Sonra 'Bakanım bu akşam olmayacağız da ne zaman olacağız?' dedi. O hainlerin karşısında işte bu fotoğraf bizi başka bir yere götürüyor. Bu fotoğraf, bu milletin kaderini belirliyor. 60 yaşında bir engelli iki koltuk değneğiyle 'buradayım' dedi. Bugün dünyanın yaşadığı sıkıntıların özünde insanlığa engelli bakan yönetim anlayışı vardır. Yalnız kendi çıkarlarını düşünenler engelli anlayıştadır."

-"Engelli kardeşlerimiz iş sahibi oluyor"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da belediye koordinasyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Engelsiz Dünya Kongresi"ne ABD, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Belçika, Lübnan, Makedonya, Pakistan, İran ve Türkiye'den katılan akademisyenler, eğitimciler ve STK temsilcilerinden oluşan 80 konuğun sunum yaptığını söyledi.

Çalıştayın ardından "Engelsiz Dünya Ödülleri" gecesinde olmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Çağrıcı,engellilerin dualarıyla hizmetlerine devam ettiklerini dile getirdi.

Çağırıcı, hükümetin aldığı kararlarla Türkiye'de son yıllarda engellilere yönelik önemli hizmetler sunulduğunu ifade ederek, "Bağcılar'da da yıllar önce dört duvar arasında yaşayan engelliler için yeni projeleri hayata geçirdik. 2011'de hizmete sunduğumuz Engelliler Sarayında 37 değişik branşta kurs veriyoruz. Rehabilite olan, meslek öğrenen engelli kardeşlerimiz aynı zamanda iş sahibi oluyor. Engelli basketbol takımımız 1.Lig'den Süper Lig'e yükseldi. Engelli atletlerimiz katıldıkları yarışlardan madalyalarla dönüyorlar. Engelli kardeşlerimiz artık dünyamıza zenginlik katıyor. Onlarla balık tuttuk, denize tüplü dalış yaptık, yemek yarışmasında buluştuk. Engelli kardeşlerim artık önlerine çıkan her engeli aşıyor." diye konuştu.

Kısa süre önce 1. Uluslararası Engellilik ve Din Sempozyumu düzenlediklerini de hatırlatan Çağırıcı, yurt içinden ve dışından katılan uzmanların önemli konularda sunum yaptıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından "Engelsiz Dünya Ödülleri" takdim edildi.

Engelli Haberleri Farkındalığı alanında AA'ya verilen ödülü, Bakan Müezzinoğlu'nun elinden AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan aldı. Türki·ye Engelli· Kadınlar Farkındalığı ödülü ise Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı'ya verildi.

Geceye, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda konuk, engelli ve engelli yakını katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Türkiye KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title