Haberler

Engeloji Kitabı

Engeloji Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Engeloji Kitabı kitabının kısa özeti.

Bir ilim dalı düşünün ki;

Toplum için maddi ve manevi olarak çok önemli olduğu halde

İlim dalı olarak görülmemiş ve ehemmiyet verilmemiş!

Bunun sonucunda da maddi ve manevi olarak toplum olarak zararlar görmüşüz, görmeye de devam ediyoruz!

İşte Engeloji bunun için yazılmış bir eser.

Kitap Tanıtım Yazısı : (Arka Kapaktan)

Engelli olmasıyla ilgili en vurucu soruyu Ayşe Arman şöyle soruyor: "Sizdeki başarma arzusunun sebebi bu kaza mı?"

Mehmet Ali Birand bu soruyu şöyle cevaplıyor: "Evet muazzam kamçıladı beni! Bacağımın kısalığını kapatabilmenin yolu başarmaktı.Hayatım boyunca bunun için uğraştım. O "Topal" lakabından kurtulmalıydım." Bunu Mehmet Ali Birand'ın ağzından duymak çok etkileyici.

Çocukken, bebekleri doğacak kişilerin "Kız ve erkek olsun hiç farketmez. Eli ayağı düzgün olsun da" sözü içimi acıtırdı. Bu halk arasında çok kullanılan ve iyi niyetle söylenmiş bir dilektir. Ama bu cümle engelli birinin gözlerinin içine bakarak söylendiğinde, onu ne çok incittiğini hiç düşündün mü?

Engeloji, insanlara bedensel eksikliklere odaklanmak yerine yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.

Her satırında engelli farkındalığına şahit olacak, engelliler hakkında bilinenlerin yanlışlığını Engeloji ile kavrayacak; bu engelliyi anlama biliminin neden kör topal gittiğinin farkına varacaksınız!

Yazar: Aliye Yücel

Yayınevi: C Planı Yayınları

ISBN: 9786055109912

Boyut: 15,5x21,5

Sayfa Sayısı: 208

Basım Yılı: 2014-10

Basım Yeri: İstanbul

Cilt Durumu: Karton kapak

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Mehmet Ali Birand Ayşe Arman Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title