Haberler

Engellilerin, "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi"

Proje kapsamında Ankara'ya götürmek üzere Gelibolu Yarımadası'ndan aldıkları toprak ile yola çıkan 10 engelli, Eskişehir'e ulaştı.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla hazırlanan "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi" kapsamında, Ankara'ya götürmek üzere Gelibolu Yarımadası'ndan aldıkları toprak ile yola çıkan 10 engelli, Eskişehir'e ulaştı.

Proje kapsamında kente gelen grup, Sivrihisar Caddesi'nde Vali Yardımcısı Rıza Dalan ve mehter takımı tarafından karşılandı.

Buradan mehter takımı eşliğinde yürüyüşe başlayan engelliler, Köprübaşı ve Hamamyolu Caddesi üzerinden Vilayet Meydanı'na geldi.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal, yaptığı konuşmada, ülkenin ön sözünün yazıldığı topraklardan, tüm Türkiye'yi 2015'teki Çanakkale Savaşları'nın 100. yılını kutlamak üzere kente davet etmenin ve ilk fişeği ateşlemenin gururunu yaşadıklarını anlattı.

Proje için kendilerine destek verenlere teşekkür eden Batdal, "Kalpleri ülkemiz için varoluş mücadelesinin verildiği topraklardan yola çıktık. Biz, 253 bin 700 canımızın yattığı topraklardan 253 bin 700 gelincik alıp yola çıktık. Gittiğimiz her noktada bu gelincikleri barış için dağıtıyoruz. 6 noktayı geçtik, bugün 7. noktaya ulaştık. Bize gösterilen ilgi için hepinize çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Batdal, 57. Alay Şehitliği'nden aldıkları toprağı ve Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na emanet edeceklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Rıza Dalan ise Çanakkale'den yola çıkan engellileri girişimlerinden dolayı tebrik etti. Dalan, Türk'ün ateşle sınandığı o yıllarda milletin şanına yakışır bir şekilde etnik farklılık gözetmeksizin tek vücut olduğunu, bu toprakları şehitler yurdu haline getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Aziz milletimiz farklılıkları bir güzellik ve zenginlik olarak görmüş, sevinçte ve kederde, barışta ve savaşta gönül birliğinden asla vazgeçmemiştir. Çanakkale Savaşları ise bu hususta en güzel örneklerden birini oluşturmaktadır. Bizlere bu hasletimizi yeniden hatırlatan ve ortak değerlerimizi yüreklerimizde tazeleyen bu 10 vatan evladı, aslında bizlere başka bir şey daha hatırlatmaktadır. O da asıl engelin sevgisizlik olduğudur. Bunun dışındakiler bizleri iyiden, güzelden, doğru olandan ve başarıdan asla alıkoyamaz. Engelli vatandaşlarımıza imkan verildiğinde onların büyük işler başardığını biliyoruz ve bu duruma sıklıkla şahit oluyoruz."

Konuşmaların ardından engelliler, Vali Yardımcısı Dalan'ı makamında ziyaret etti. Dalan, Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Batdal'a Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kütür Başkenti Anı Tabağı hediye etti. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Çanakkale Gelibolu Politika Güncel Haberler

title