Haberler

Engellilerin Yolda Kalma Korkusu Sona Erdi

Konak Belediyesi, akülü sandalye kullanan bedensel engelli yurttaşların yolda kalma korkusuna son vermek için ilçenin farklı noktalarına akülü araç şarj istasyonları kurdu.

Konak Belediyesi, akülü sandalye kullanan bedensel engelli yurttaşların yolda kalma korkusuna son vermek için ilçenin farklı noktalarına akülü araç şarj istasyonları kurdu.

Engelli yurttaşların hayata katılımlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Konak Belediyesi, bedensel engellilerin kullandığı akülü tekerlekli sandalye için ilçenin iki farklı noktasına şarj istasyonu kurdu. Bugüne kadar çok sayıda bedensel engelli yurttaşı tekerlekli ve akülü sandalye sahibi yapan Konak Belediyesinin hizmete soktuğu şarj istasyonları sayesinde engelli vatandaşların şarj bittiğinde yolda kalma korkusu ortadan kalkmış oldu. İlk etapta Konak Belediyesinin Basmane meydanında yer alan binası ile Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kurulan akülü araç şarj istasyonları 24 saat hizmet veriyor. Akülü engelli aracı kullanan vatandaşlar akülerindeki enerji azaldığı zaman bu istasyonlara gelerek aküsünü hızlandırılmış şarj sistemi ile doldurarak yoluna devam edebilecek.

KISA SÜREDE DOLUM YAPILIYOR

Yarım saat gibi kısa sürede akülerini şarj eden vatandaşlar sıkıntı çekmeden, mağdur olmadan gün boyu işlerini görebiliyor. Bir şarj istasyonunda aynı anda iki engelli aracının dolumu yapılıyor. Engelli vatandaşların kolayca yaklaşabilmesini sağlayacak şekilde dizayn edilen şarj istasyonları açık hava şartlarına dayanıklı malzemeden üretildiği için yağmur altında da emniyetli bir şekilde kullanılıyor. Şarj istasyonunu kullananlar cihaz üzerinde yer alan ekrandan Konak Belediyesi ile ilgili haberleri izleyerek, vaktini değerlendirme imkanı buluyor.

DAHA ÇOK NOKTAYA KURULACAK

Şarj istasyonunu kullanan vatandaşlardan Mehmet Sadi Katiç (55) her gün üyesi olduğu engelli derneğine gelmek için Altındağ semtindeki evinden yola çıkarak Basmane'ye geldiğini ve ilk iş olarak Konak Belediyesinin hizmet binası önündeki şarj istasyonundan aküsünü şarj ettiğini söyledi. 2010 yılından bu yana akülü sandalye kullandığını dile getiren Katiç, "Bu hizmeti sunanlara teşekkür ederim. Benim gibi uzun saatler dışarıda vakit geçiren engellilerin en büyük korkusu yolda kalmaktı. Şimdi sorun ortadan kalktı. Dileğim bu cihazlardan kentin daha çok yerine konmasıdır" dedi.

Konak Belediyesi yetkilileri, şimdilik iki noktaya konulan cihazların sayısının önümüzdeki günlerde ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilerek artırılacağını belirtti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkan Saylan Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title